Resultat onsdag

Trean:

LFK-Lerkil 2-2 (2-1)
Målskyttar LFK: Daniel Nilsson, Besart Mazreku

LFK lyckades resa sig efter förlusten mot serieledarna i förra omgången. I denna omgång gav man tabelltvåan en rejäl kamp om poängen i en svängig fotbollsmatch. Matchen var ganska jämn och det oavgjorda slutresultatet var inte helt orättvist. LFK hade förvisso lite fler målchanser, ledningen två gånger om och i andra halvlek var man under stora delar bättre än än Lerkil. Å andra sidan var Lerkil kanske lite bättre i första halvlek och dessutom hade man mot slutet bra chanser att avgöra matchen, bl a en frispark i ribban. För att summera skulle man kunna säga att LFK gör en bra match mot starkt motstånd.

Daniel Nilssons mål var en pärla. Ett misslyckat tidigt inlägg blev till ett skott mot mål som seglade över bortamålvakten och in i dennes vänstra kryss.

RGIF-Slöinge 5-2 (2-1)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 2, Mats Lindström, Johan Bergman, Magnus Nilsson

Slutresultatet var det enda som var bra med den här matchen för RGIFs del. Man var ganska så usla matchen igenom och med lite flyt kunde Slöinge lika gärna vunnit. 2-1 i paus blev till 2-2 efter paus. Inte förän RGIF gjorde tre byten och satte in bröderna Fredrik och Magnus Nilsson samt Erik Lindström fick man lite bättre fart på det hela.

En smårolig grej som hände under matchen var att RGIFs målvakt Tony Andersson tappade rösten. Det är naturligtvis inte optimalt för en fotbollsmålvakt att tappa rösten med allt vad det innebär med att styra laget och komma i utrusningar. Flera gånger då Tonne inte kunde göra sig hörd då han skulle ut och ta hand om bollen krockade han med hemmaspelare och mer än en gång kampade han om samma bollar med intet ont anande RGIF-försvarare. Parodi! Drick något varmt Tonne!

Vapnö-KIK 2-3 (0-3)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Jonathan Pettersson, Kalle Svensson

KIK hade 3-0 i paus och den ledningen kunde varit större. I andra halvlek börjar man inte lika bra, men man skapar fortsatt mycket chanser. Vapnö skapar två målchanser och båda gångerna rasslar det till.

HIS-SIF 1-1 (0-1)
Målskytt HIS: Dennis Larsson
Målskytt SIF: Martin Fasth

SIF ägde första halvlek från början till slut, redan i första minuten hade man ett bra läge att sätta dit bollen. HIS pressades konstant tillbaka och i tionde minuten kunde man inte stå emot längre. Efter ett mycket vackert anfall från höger kunde slutligen Martin Fasth sätta dit 1-0 till SIF. Efter ca 20 minuters spel får SIF en helt korrekt straff tilldömd sig, den SIFare som förärades att bli skytt från elva meter sköt dock straffen över mål. SIF fortsätter att skapa chanser halvleken ut utan att kunna utöka sin ledning. HIS fick inrikta sig på försvarsspel under hela den första halvleken, samtliga i hemmalaget kämpade och slet verkligen, men ingen i HIS hade troligen sagt någonting om SIF haft ledningen med ytterligare ett par kassar i halvlek. SIF fortsätter på inslagen väg i andra halvlek, HIS börjar dock komma mer rätt i positionerna och efterhand jämnas spelet ut. Efter ca en timmes spel tar HIS över matchen och kort efter det tar man också ledningen sedan en HISare slagit en precis djupledsboll på Fredrik Gustavsson (som enligt SIF var offside och HIS onside), Gustavsson lägger i sin tur bollen mot den bortre stolpen där Dennis Larsson är stark och i kamp med två hemmaspelare får in bollen i mål. 1-1.

Efter kvitteringen öser HIS på och man har ett skott i ribban, ett missat friläge samt ett avslut på mål som SIFs målvakt Joel Lovén fick göra en kanonräddning på. SIF vill också vinna och skapar även de en hel del chanser bl a ett stoplskott och ett par frilägen. Båda lagen har dessutom en varsin straffsituation. I ca åttionde minuten tar en SIFare med hand innanför eget straffområde och i nittionde minuten blir en SIFare ruffad i HIS straffområde. Nu valde domaren att fria i båda situationerna, så i just det fallet jämnar det ut sig. SIFarna var av förklarliga själ inte alls nöjda över en poäng mot ärkefienden på sin hemmaplan, man borde avgjort matchen i första halvlek. En trepoängare hade varit så välkommen då de andra tre topplagen också spelade oavgjort, nu gjorde alla fyra det och det är således oförändrat i toppen. Vid vinst hade SIF gått upp i ensam serieledning. HIS var desto nöjdare med poängen och inte bara med den, man var också nöjda med på vilket sätt samtliga HISare genomförde matchen med en härlig glöd och inställning trots att SIF långa stunder dominerade spelet.

Detta är ett av de härligaste derbyna i kommunen. Åter igen lyckades HIS ta poäng mot SIF. Traditionens makt är stor!

VBoIS-Sperlingsholm 1-2
Målskytt VBoIS: Håkan Pettersson

YBK-Örnia 0-0

En ganska jämn match. ISÖ hade lite svårt att få det att stämma på sista tredjedelen av planen, men hade ett litet spelövertag. Det var dock YBK som skapade de hetaste chanserna och Edin Mehmedpvic hade bl a två bollar i stolpen. YBKs tränare Blerim Rrahmani rapporterar via SMS att han är mycket nöjd med YBKs spel, hela laget förtjänar beröm efter insatsen mot ISÖ.

PS. Observera att jag själv inte såg någon utav matcherna jag ovan skrivit om. Allt som står om matcherna har jag fått berättat för mig via telefon eller SMS. Vad jag gjorde istället? Jag dömde LTIK-Hasslöv/Skottorp P10. Hur det gick? 8-1 till LTIK. DS.