Resultat lördag

Trean:

LFK-Dalen/Krokslätt 1-0 (1-0)
Målskytt LFK: Petter Gustavsson (straff)

Viktig seger för LFK. Det är inte lätt att möta en motståndare man nyligen slagit ganska så bekvämt. LFK var det bättre laget och kunde gjort fler mål.

Femman:

Glommen-KHFF 5-2 (1-1)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2

KHFF hade ledningen med 2-1 fram till den 78e matchminuten. Efter detta föll man samman fullständigt och släppte in fyra raka mål. Helt ofattbart! Detta var KHFFs fjärde raka förlust och den femte totalt. KHFF såg framemot perioden som varit då det var nu man skulle få bekänna färg mot de bättre lagen i serien. KHFF har inte klarat att mäta sig med de här lagen och man kommer troligen att hamna någonstans i mitten av serien när den är färdigspelad. RGIF ser ut att få behålla sin ställning som nästbäst i kommunen.

Man kan inte annat än imponeras av Glommens unga lag. Förra året spelade laget i sexan och inför säsongen har laget föryngrats, trots detta har man lyckats vinna match efter match i tuffa division fem. Laget innehåller många duktiga spelare och lagmoralen är stor då man flera gånger vänt underlägen till segrar. Torup/Rydö och Glommen har nu dragit från lite grand i tabellen, de kommer dock att vara jagade byten, framförallt tror jag att de förra division fyra-lagen RGIF och HÅFF kommer att ta upp kampen rejält med de två topplagen i höst.

Så här skriver Glommens tränare om matchen:

I dagens match gästade Kornhult/Hishult soliga Glommen, och hua mig så bra dom var, men en match varar i 90 minuter och det klarade GIF medans Kornhult/Hishult totalt tog slut i sol gasset. Med största respekt för motståndet satsade GIF på en defensiv taktik under matchens inledning. Scoutning och rykten stämde väl in för ett mer välspelande lag än Ko/Hi får man leta efter på den här nivån av serier. Gästerna startade med mycket boll mot ett passivt spelande GIF, trots att ytorna krymptes kom Ko/Hi till flertalet farliga avslut och hade inte Jonas Jonson i GIF målet agerat vägg kunde ställningen varit 0-3 eller något åt det hållet efter 20 minuter. Målet kom halvtimman in i matchen signerat en man vid namn Henrik Fridberg, en klass spelare som tillsammans med lagkaptenen och en av mittbackarna var ena riktiga lirare. Efter målet chansade GIF med tre anfallare, GIF hade skapat två farligheter innan Ko/Hi ledningsmål, båda gångerna var det Abbe Hersi som orsakade problem för försvaret, ett skott utifrån skulle dock ge ännu större problem för keepern, Savan Bodirozas "projektil" gav 1-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut, även om GIF gör en bra sista kvart var resultatet så långt som nämnts innan inte helt rättvist.

GIF satt kvar i omklädningsrummet när Henrik Fridberg på nytt målade för bortalaget enbart sekunder in i halvleken, detta gav bortalaget än mer energi och 1-3 var ytterst nära efter bland annat ett stolpskott, GIF så slaget ut vid det här laget, Kornhult/Hishult trummade på och spelade fin fotboll, en vattenpaus mitt i andra halvlek skulle förändra matchen. Det fanns dock svagheter hos bortalaget och det utnyttjade inhoppande Daniel Karlsson som med 17 minuter kvar av matchen mycket vackert samspelandes med Bodiroza ordnade 2-2. Efter 2-2 var det bara ett lag på plan, gästerna tog totalt slut i värmen, GIF vände 1-2 till 4-2 på åtta minuter, straff i slutsekunderna fastställde slutresultatet till otroliga 5-2. GIF visar i match efter match att man har spelare med oerhörd talang att avgöra matcher. 5 heta anfallare som broderligt delar på speltid vittnar om just detta i skytteligan, (Jönsson 7,Stor Hersi 6, Bodiroza, Karlsson och Svensson 5 vardera) . Plusbetyg till Jonas Jonson i målet som räddar GIF första timman med stort målvaktspel. Men även till dom bägge 17-åriga ytterbackarna Linus och Otto som sannolikt stötte på sina bästa motståndare än så länge i karriären.

Saxat från Glommens hemsida.

Sexan:

YBK-SIF 0-0

YBKs tränare tyckte att resultatet var rättvist och att YBK gjorde en bra insats. Återigen spelade man 0-0 efter flera missade chanser, man hade bl a ett skott i ribban. SIFs tränare var inte alls nöjd med resultatet. Han tyckte att SIF spelade halvokej och skapade en hel del lägen utan att bollen ville in. YBK försvarade sig med tio man matchen igenom och gjorde det trångt för SIF.

Det har gått lite grus i maskineriet för SIF, för tillfället ser BKW och GIF/VIF starkare ut där uppe i toppen. YBK fortsätter att plocka poäng, jag är full av beundran för detta hårt arbetande lag. Inför säsongen hade man troligen sämst förutsättningar av alla lag för att lyckas i serien. Nu ligger man femma och det är verkligen bra. Man jobbar hårt efter sina resurser, alla i laget kämpar verkligen och framåt har man ett par spelare som kan göra det där lilla extra för att hota.

VBoIS-GIF/VIF 0-4 (0-1)
Målskyttar GIF/VIF: Björn Olsson 2, Michael Johansson, Johan Stråhle

Väntad storseger för GIF/VIF. BoIS är en flopp i sexan. Jag förstår inte hur man kan gå så dåligt som man gör med så många duktiga spelare i laget.