Karlskrona-LFK 3-0

LFK stod upp bra spelmässigt, ett par slumpmål gjorde att siffrorna blev väl stora.

LTIK-TIF 1-1 (0-1)
Målskytt LTIK: Sabri Behrami

Trönninge var klart bättre i den första halvleken och LTIK tvingades till försvar mesta delen av tiden. En riktigt bra målchans skapades dock då Emil Olsson spelade snett inåt bakåt till Robin Hindgren som sköt tätt utanför. TIFs mål kom efter att Morgan Johnsson i LTIK-kassen inte fått bra träff på en inspark, en TIFare fick fatt på bollen och lobbade uppmärksamt in bollen över Johnsson. Målet var rättvist och kändes logiskt, men det är aldrig kul att släppa in ett sådant skitmål.

Efter paus hittade LTIK mer rätt på plan, medan TIFarna kom fel och började bli frustrerade. 1-1 kom inte helt orättvist, efter en hörna jobbade Douglas Mattsson ner bollen till Sabri Behrami som tryckte in den i mål. Nu hade LTIK sin bästa period i matchen och det kändes som att TIFarna vek ner sig. Mot slutet blev det dock farligt igen då TIF fick nya krafter, medan LTIKarna föll tillbaka. Ett antal hörnor och ett visst tryck mot LTIKs mål skapades. Johnsson i LTIK-kassen lyckades dock med hjälp av sitt försvar freda målet, bl a genom att göra en kalasräddning. LTIK skapade förutom målet två riktigt bra chanser i den andra halvleken, Fredrik Persson sköt tätt över efter en hörna och Sabri Behrami sköt från håll ett lobbskott som målvakten precis lyckades tippa utanför.

Efter att Richard Frankland och Miridon Berisha lämnat sena återbud under förmiddagen kändes det lite oroligt, laget var redan innan det B-betonat, nu saknades hela sex potentiella startspelare. De som spelade ska ha en eloge för hårt arbete och fin visad moral. Spelmässigt var det inte särskilt bra, vi hade förmodligen kunnat mäta oss med TIF inte bara resultatmässigt utan även spelmässigt om vi fått in några av de spelarna som saknades. Totalt sett får LTIK ändå vara nöjda med att man klarar att stå upp så väl som man gör, framförallt försvarsmässigt då, mot ett div fyra-lag. TIF har många duktiga spelare och det troliga är att de vunnit med ett par bollar på en gräsplan.

Gotte Larsson

I första halvlek var Vapnö det bättre laget. Efter paus tog dock BKW över. Man var med resultatmässigt hela vägen och Vapnös 6-3 kom inte förrän i slutet av matchen. Domare Åke Fredriksson satte sin tydliga prägel på matchen och viftade friskt med korten. Redan efter 30 minuter hade Magnus Johnsson i BKW fått två varningar och BKW fick sätta in sin enda avbytare. Med tanke på att laget var B-betonat så var BKW totalt sätt nöjda med matchen, även om sex insläppta mål var i mesta laget.

Båstad/Torekov-KIK 1-2 (1-2)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Jonatan Pettersson

KIK gjorde en mycket bra match defensivt och trots att hemmalaget var spelföarande skapade KIK de hetaste chanserna. Hela laget stod för en helgjuten insats positionsmässigt, Klippfors var mycket belåten: "Även om resultatet inte är det viktiga så är det väldigt skönt att börja med en vinst." Bilagan förlorade med 5-0.

Anders Thid, Jonas Strömberg, Andreas Strömberg, Karl-Fredrik Stefansson

Den första halvleken var relativt jämn spelmässigt, det mesta av spelet var tots detta förlagt på SBKs planhalva, Dalen kom dock aldrig hela vägen fram till mål, medan SBK var duktiga på att vända spelet och utnyttja Dalens högt spelande, raka och tröga backlinje. 1-0 gjorde SBK redan efter några minuter genom duktige Martin Angvall. 2-0 gjordes av Olle Hansen, som vackert placerade in bollen i mål ifrån en bit utanför straffområdet. 3-0 var vackrast, Håkan Gustavsson rann igenom på vänsterkanten och lobbade behärskat in bollen över Dalen-keepern som hamnat  på halvdistans mellan målet och Sjökvisten. I början av andra halvlek försökte Dalen åstadkomma en reducering, efterhand, då man misslyckats tog SBK över tillställningen mot ett altmer uppgivet bortalag.

Får SBK vara skadefria har man ett hyfsat lag som kommer att vara med och fightas om de mer framskjutna placeringarna i sexan. I Dalen kretsade det mesta som vanligt kring min kamrat lagkaptenen Caspar Swederman, han är duktig, men var i matchen mot SBK lite för ensam för att det ska se lovande ut för swimalongvalley. Svårt att göra någon rejäl bedömning efter en grusträningsmatch dock.