Oavgjort i LTIKs årsdebut

Grevie-LTIK 2-2 (1-0)
Målskyttar Grevie: Jacob Carlmalm, Miridon Berisha
Målskyttar LTIK: Henrik Olsson, Sabri Behrami

LTIKare gjorde matchens alla fyra mål, och det var inte några självmål. Grevie ringde Mats under dagen och ville ställa in mötet då de "bara" hade lyckats skrapa ihop 13 man. Mats ville gärna ha den här matchen och förklarade för Grevie att han kunde tänka sig att låna ut spelare om det blev kris. När vi kom ner till Förslöv hade Grevie fått ihop åtta man, dessutom var ingen domare tillkallad. Det var väl i svagaste laget kan man tycka, nåja, nu hade vi ju kört bil i 40 minuter i halv snöstorm så matchen skulle bara spelas. Tre stycken LTIKare lånades ut till Grevie under den första halvleken och tre andra lånades ut till halvlek nummer två. LTIKs lagledare Daniel Hansson, som är föredetta domare, fick en pipa och ställde sig i mittcirkeln och blåste igång spektaklet iförd scooteroverall och kängor. Det blev naturligtvis svårt för LTIKarna att tända till rejält, inte minst för de som spelade för motståndarna. Enligt spelarna som gick över till gult var det en väldigt märklig känsla att ställas mot sina lagkamrater i matchsituation. De gnetade dock på bra och trots att LTIK dikterade villkoren under den första halvleken så var det Grevie som tog ledningen. LTIKarna tittade på när de till Grevie inlånade LTIKarna Douglas Mattsson och Johan Andersson fint förarbetade Jacob Carlmalms mål. Glädjen över deras mål var dock obefintlig. Carlmalm sänkte huvudet och joggade sakta mot mittplan efter att han tryckt in bollen bakom Per-Åke Karlsson i LTIK-kassen. LTIK var som sagt det bättre laget i den första halvleken och man saknade inte chanser. Henrik Olsson träffade stolpen och Mattias Olofsson, Richard Frankland, Conny Strömberg och Miridon Berisha kom alla till skott, bollarna gick dock rakt på Grevies duktige målvakt, som uppenbarligen stod rätt.

Inledningsvis av andra halvlek är Grevie något bättre än LTIK, Mattias Olofsson och Miridon Berisha, som nu gått över till Grevie tillsamman med Ola Nilsson från LTIK, tillför motståndarna energi och snabbhet, spelet är mestadels på LTIKs planhalva. Berisha kunde också, rättvist i det skedet av matchen, göra 2-0 till Grevie. Med tanke på första halvlek kändes det dock snöpligt att ligga under med 2-0. Inte heller Miridon visade tillstymmelse till glädje då han en bit utanför straffområdet klippte in Grevies andra mål. LTIKs reducering skulle komma på en soloraid av Henrik Olsson, han tryckte sig förbi motståndarna innan bollen pressades upp i nättaket. Henrik hade möjlighet att passa till helt fristående medspelare och borde kanske egentligen gjort så. Men han visade järnvilja och eftersom att målet satt så grannt känns det såkart helt okej ändå. Efter reduceringen tog LTIK åter igen tag i taktpinnen och man fortsatte att vara det bättre laget matchen ut. LTIKs kvittering kunde göras av Sabri Behrami, som kunde utnyttja borta-keeperns svaga inspark och den ena mittbackens tafatta ingripande på densamma och från håll lobba in 2-2, vackert! LTIK fick chans till ett ledningsmål då Fredrik Wersch väggade sig fram till ett friläge i snäv vinkel, avslutet gick dock utanför. Grevie fick matchens sista möjlighet i slutminuten, men Greviespelaren lyckades på något sätt inte få in bollen från nära håll efter kaos i LTIK-försvaret.

Svårt att ta matchen på riktigt allvar, samtliga inblandade gjorde så gott de kunde, men det blev aldrig någon riktig fart på tillställningen, dessutom gjorde ett ymnigt snöande under andra halvlek det väldigt svårt att prestera bra fotboll. Grevie hade några stycken duktiga spelare, förutom den nämnda 16-åringen i mål, som nog får räknas som en ganska stor talang både fysiskt och rent spelmässigt, så hade man två väldigt stabila mittbackar och ett par spelare som visade prov på god teknik och bra spelförståelse framåt. Troligtvis saknade man dock sina innermittfältare samt i varje fall en ordinarie forward. I LTIK var det ingen som utmärkte sig något särskilt, men Douglas Mattsson var oväntat bra som innerrmittfältare i Grevie under den första halvleken. Douglas har gått framåt mycket och ser väldigt bra ut på träningarna, för ett par år sedan hade han det väldigt tungt fotbollsmässigt, förra året spelade han dock upp sig rejält och som det verkar fortsätter 30-åringen på inslagen väg. Förutom Douglas så ser Fredrik Wersch fortsatt intressant ut som vänsterback. Spelar han på den positionen kan jag garantera att ingen tar sig förbi därute på hans vänsterkant, inte på egen hand i varje fall. Sedan kan han med sin snabbhet hjälpa till i anfallsspelet och även tryckas upp längre fram i banan vid behov. Vi får se om Wersch blir permanent på vänsterbacksplatsen. Det som var mest positivt med matchen för LTIKs del var annars att samtliga spelare som var med fick känna på rejält med speltid.