Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-RGIF kl 18:30, L:a Tjärby IP

Sist LTIK och RGIF möttes i en seriematch på L:a Tjärby IP var troligen 2001, det är den match som fortfarande har publikrekordet på IP med 300 åskådare. Så många blir det kanske inte denna gång, men gott om folk lär det bli, bara vädret är hyfsat. LTIK ser ut att bli i stort sätt ordinarie om man räknar bort knäskadade Richard Frankland och den till Norge utflyttandes Fredrik Wersch. Den sistnämnde har LTIK inte räknat med nu efter sommaruppehållet, därför har Ola Nilsson spelats in på vänsterbacksplatsen istället och det har fungerat alldeles utmärkt. Frankland har ont i ett knä sedan han landade illa i en av de sista vårmatcherna, han är dock på bättringsvägen, vi får se hur det blir med Richies medverkan framöver i höst. I LTIKs mål får Mats "Persa" Pettersson rycka in då ordinarie Jonas Wallin är på resande fot, dock åter till nästa omgång. Att Persa står kan knappast ses som någon försvagning då den rutinerade målvakten allt jämnt håller hög nivå. I RGIF kommer den sjuke Daniel Hellsten att saknas i mötet med LTIK, det är naturligtvis ett avbräck då han varit en av lagets absolut främsta under året. Åter i truppen lär dock Mats Lindström, Sonny Nilsson och Jens Strömberg vara efter utlandssemester. I den trion är framförallt Lindström viktig med sin offensiva kraft, bakåt har man bra täckning med bröderna Johan och Oskar Nilsson samt Andreas Randevik.

I vårmötet spelade LTIK stundtals ut RGIF under den första halvleken, RGIF kom dock tillbaka starkt i andra halvlek och lyckades vända och vinna matchen. LTIK har fet revansch att utkräva, men det kommer inte att bli lätt.

Sexan:

SBK-Sperlingsholms IF kl 18:30, Skogaby IP

SBK har repat mod efter den fattiga vårsäsongen, frågan är om det räcker mot ett pånyttfött Sperling som förstärkt rejält under sommaruppehållet.

SIF-VBoIS kl 18:30, Skottorps IP

Det har sedan en tid varit klart att far och son Eriksson lämnar tränaruppdraget i SIF till nästa säsong pga arbete. Under torsdagen presenterades den blivande tränaren Larry Brady för spelartruppen. Brady är framförallt känd i kommunen som den som tränat HASKO, men han har också haft uppdrag inom HBKs ungdomsverksamhet och dessutom själv spelat på hög nivå i England. Det är naturligtvis viktigt att få tag på en ny tränare så snabbt som möjligt efter att den gamle deklarerat att han ska sluta. Att SIF ligger i kölvattnet på det här sättet gör att de fått ett försprång gentemot de andra klubbarna som ska byta tränare (BKW, VBoIS, SBK...).

Matchen i sig är ett hett derby där det brukar smälla friskt i närkamperna. SIF åkte på en olycklig förlust mot Sperling i förra omgången sedan samtliga aktörer i grönt råkat ha en dålig dag samtidigt. Man är säkert revanschsugna nu när man ska möta ett VBoIS som kommer med fanan ganska högt uppe då man tog sin första trepoängare för året i serien i förra omgången mot YBK.

Lördag:

Trean:

Påarps GIF-LFK kl 15:00, Medevi IP

Viktig match för LFK som vid vinst går ikapp motståndarlaget poängmässigt.

Femman:

KIK-IF Centern kl 14:00, Lagavallen

I KIK gör Joel Åkesson troligen sista framträdandet i laget för den här säsongen i mötet med Centern. Sedan lämnar han likt LTIKs Wersch för arbete i Norge. KIK är säkert sugna på vinst efter den något försmädliga förlusten mot RGIF i förra omgången. Centern kommer dock med en meriterande vinst mot Glommen i bagaget sedan förra omgången. De som väljer att se den här matchen kan troligen räkna med ett tätt och spännande möte.

HÅFF-KHFF kl 15:00, Hebergs IP

KHFF vill ha revansch för vårförlusten. Man ledde med 2-0 i paus innan HÅFF i andra vände och vann sedan man gjort mål på tre fasta situationer. HÅFF är ett fysiskt starkt lag som är tungt att möta. KHFF får klara sig utan sin bäste i Jonatan Jacobsson i mötet med HÅFF.

Sexan:

YBK-BKW kl 13:00, Munkavallen OBS! Matchen flyttad till tisdag då YBK ej får ihop lag till lördagen.

BKW får tillbaka flera spelare efter semestrar och avstängningar, troligen får dock i princip samma lag som bragdartat slog Örnia i förra omgången chansen igen mot ett YBK som inte är att känna igen efter uppehållet.

GIF/VIF-HIS kl 14:00, Veinge IP

GIF/VIF får troligen tillbaka ett par av de viktiga spelarna som saknades i mötet med Dalen i förra omgången och förmodligen kommer man att ta tre poäng mot ett hårt kämpande HIS.

//P.

Kommentarer
Postat av: Joel Å

Det stämmer helt rätt plogen. sista matchen nu, tråkigt. Vill tacka för denna underbara säsong med killarna i Knäred och jag vet ni klarar er kvar i 5an ;). Har varit ett nöje att följa denna blogg plogen, fortsätt så. Vi synes :)

2009-08-21 @ 00:18:05
Postat av: Anonym

Vi spelar på lagavallen

Hälsningar Klippfors

2009-08-21 @ 06:25:20
Postat av: P

Feltryck.

2009-08-21 @ 12:13:32
Postat av: Walldia

Matchen YBK - BKW är uppskjuten till tisdag 25/8,

YBK har problem att få ihop fullt lag till lördag!

2009-08-21 @ 18:17:02
Postat av: Anonym

SBK-Sperlingsholm 1-1

2009-08-21 @ 21:07:34
Postat av: Anders W

SIF-V BoIS 3-0 Mats Jison, Pontus J. Tony K



2009-08-21 @ 21:32:57
Postat av: sabbeee

plog inga fler lag som ska byta tränare förutom de du redan nämt bara undrar heheh

2009-08-21 @ 23:21:39
Postat av: YBK

Patrik Philipson har ju också valt att inte förlänga kontraktet med LFK och lämnar därmed efter säsongen. Vem som blir by tränare är inte klart.

2009-08-22 @ 11:24:51
Postat av: P

Inte vad jag vet Sab, förutom Philipsson då. Mats fortsätter ett år till i LTIK, Klippfors stannar i KIK, det skulle förvåna om GIF/VIF byter efter bara en säsong, har inte hört något annat än att Den långe fortsätter i KHFF (?), det var väl länge tveksamt i RGIF, men nu ser det ut som att Perra blir kvar, jag tror också att YBKs tränarpar stannar efter succén de gjorde under våren, även om det nu går lite tyngre i höst. Men vi får se, saker och ting kan ju ändras.

2009-08-23 @ 16:48:18
Postat av: Linkan

Jag har för mig att Örnias tränarduo också ska leta sig vidare. Låter detta ryktet vara 75/25 sant dock.

2009-08-25 @ 15:25:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0