YBK & LFK J kryssade

YBK-LFK J 0-0

Trots att våren är på g och det är fina dagar så kyler det ner snabbt på kvällarna. Satan vad kallt det blev mot slutet av andra halvlek. YBK inleder matchen klart bäst, Edin Mehmedovic visar prov på fin teknik och härlig känsla när han drar igång anfall efter anfall mot LFKs mål. Närmast att bli målskytt är Edin själv, men skottet en bit utifrån går strax vid sidan av mål. Efterhand mattas YBK av och LFK kommer in i matchen. Mot slutet av halvleken skapar man ett visst tryck mot YBKs mål, men de riktigt heta chanserna uteblir.

I andra halvlek orkar inte YBK på samma sätt och de lätta, vältränade juniorerna tar över allt mer. Emellanåt spelar man riktigt fin fotboll, men man har fortsatt svårt att skapa tydliga lägen att sätta dit bollarna. YBK skapar inte mycket alls under den andra halvleken. Någon hörna lyckas man vaska fram och ett långskott som studsar till håller på att ställa till det för LFK-keepern. LFK skapar ett par hyfsade chanser, bl a går en lobb strax över mål och ett markskott strax bredvid. I den andra halvleken var LFK värda ett mål, samtidigt skulle kanske YBK satt dit någon boll i första.

Det blir åter bekräftat att det skiljer mycket på senior- och juniorlagsfotboll. YBK ställde inte upp med det starkaste laget, ett antal spelare saknades pga skador och sjukdom. LFK däremot fick ställa upp med bästa laget då B-laget för en gångs skull inte spelade på samma dag och roffade åt sig de bästa spelarna. Jag trodde faktiskt att LFK skulle vinna och man borde kanske gjort det, men ett bättre division sex-lag hade kört över LFK J. Samtidigt var det skoj att se att laget presterar bra fotboll mellan varven, de viker inte ner sig i närkamperna och det finns några riktigt duktiga spelare i laget. I YBK var förutom Edin Mehmedovic, Mikael Dahlgren som vanligt mycket bra längst bak och Jesper Banck slet förtjänstfullt, med finess på mitten.