Resultat lördag

Trean:

Fjärås-LFK 4-0

En total felbedömning av mig. Jag trodde stenhårt på LFK-vinst i den här matchen. Men tydligen är Fjärås topptippat, medan LFK då kanske får sikta in sig på mitten.

Centern-RGIF 2-2
Målskytt RGIF: Mikael Fransson 2

Centern började starkt och tog ledningen med 2-0, efterhand tröttnade man dock och RGIF kunde ta över tillställningen till den milda grad att det inte varit orättvist om man vunnit matchen.

Lidhult-LTIK 3-0 (0-0)

Ytterligare en tung förlust. Första halvlek har Lidhult lite mer boll, men de skapar ingenting. Efter en kvart i andra gör en Lidhultare 1-0 från ingenstans. Avstämt drar han till bollen en bit utanför straffområdet och skottet dyker in under ribban. Det var ju inte ens en målchans. Snöpligt. LTIK får flytta fram positionerna och Håkan Karlsson nickar Miridon Berishas hörna i ribban. En Lidhultare tar strax efter det ner bollen med händerna innanför eget straffområde, solklar straff, domaren står dock helt missplacerad och ser inte det hela. Med sex minuter kvar nickar en LTIK-försvarare en Lidhulthörna i eget mål, LTIK har redan innan det gått upp på tre forwards och skapat ett visst tryck mot Lidhults mål. 3-0 till Lidhult kommer i 89e minuten på en kontring.

Snöpligt naturligtvis och man kan minst sagt säga att vi inte har marginalerna på vår sida. Samtidigt gör vi ingen jättebra insats, men känslan är att de inte är något bra lag, trots att de är stabila. Lidhult var dock starkare jämfört med förra helgen mot RGIF, man hade nu fått in några duktiga spelare i laget som inte var med sist och de gjorde självklart skillnad. Bäst i LTIK var Mattias Johansson, igen, men nu spelade han som innermittfältare. Han tog verkligen kampen på mitten. Plus också till Sabri Behrami som stod för ett bra inhopp.

Örnia-GIF/VIF 2-2
Målskyttar GIF/VIF: Kim Gustafsson, Lucas Andersson

Ett resultat som GIF/VIF får vara mest nöjda med.

VBoIS-HIS 2-3 (0-3)
Målskyttar BoIS: Jesper Örn, Anders Gustavsson
Målskyttar HIS: Anton Andersson 2, Fredrik Gustavsson

HIS presterade i första halvlek den bästa fotboll man presterat på många år och faktiskt var 3-0 i paus i underkant. I andra halvlek bjuds BoIS in i matchen via två misstag i den annars stabila backlinjen. Det första är ett skott som styrs in i mål via HIS-ben och ställer Carlos Fragoso i HIS-målet fullständigt, på det andra misslyckas en HISare med att ta bort bollen sedan Fragoso gjort en bra räddning och bollen går in i mål. BoIS försöker efter detta att flytta fram positionerna, men man har svårt för att skapa de där heta målchanserna. HIS har dessförinnan under den andra halvleken kostat på sig att missa tre frilägen och dessutom har man haft ett skott i stolpen. Med 15 minuter kvar blir en BoISare utvisad och matchen känns avgjord då hemmalaget inte har mer kraft över för att anfalla. I BoIS var Anders Gustavsson duktig, medan samtliga HISare gjorde en gedigen och stabil insats överlag. Extra plus till tvåmålsskytten och forwarden Anton Andersson samt till mittfältaren Edamundas.

HIS första mål med säsongen är avklarat: att ta mer poäng än den enda man lyckades ta förra året. Nu ska man bara slippa att bli sist i serien också, kanske ska man sikta högre än så och börja snegla mot den där mittplaceringen. Jag gläds med HIS!

YBK-SBK 1-0
Målskytt YBK: Dennis Ljungberg

YBK kämpade ner SBK så som ett lag med bättre inställning kan kämpa ned en motståndare. SBKs spelsystem 4-3-3 fungerar inte till fullo och kanske borde tränaren Mikael Karlsson ta mer hänsyn till sitt eget spelarmaterial och gå tillbaka till det 4-4-2-system som laget känner sig tryggt med.

LTIKs bäste spelare fyllde 25 år under lördagen. Stort grattis Tjovve!!!