Resultat fredag

BKW-SIF 1-3 (1-0)
Målskytt BKW: Jonas Nilsson
Målskyttar SIF: Pontus Johansson 2, Daniel Bergman

BKW börjar matchen klart bäst, man trycker tillbaka SIF och skapar en del halvfarliga chanser. SIF är faktiskt inte över egen planhalva under den första kvarten. BKW satsade tokoffensivt från start med endast en defensiv spelare på plan bland utespelarna: den gamle VBoIS-spelare Ola Karlsson. Arlind Halimi fungerade som spelfördelare och bollsamlare på mitten och framför sig hade han Manfred Walldén till höger, Kastriot Svarca till vänster, Nderim Peci centralt och längst fram Visar Demaj och Patrik Åkesson. BKWs spel höll hög teknisk nivå och med känsliga fötter fördelades ypperliga bollar mellan Walldianerna. Det var en fröjd att skåda BKWs spel. SIF verkade inte ha något motmedel. Markus Hultin försökte att jaga igång de sina och Jim Gunnarsson skrek ut sin frustration över att inte ha några alternativ att välja på när han väl lyckats få fatt i bollen.

Manfred Walldén och Patrik Åkesson skjuter båda utanför från nära håll, Nderim Peci och Kenan Ramadani är båda på väg att tråckla sig hela vägen fram till Joel Lovén i SIF-kassen. BKW har också ett skott i stolpen av Nderim Peci. SIFs anfallsförsök är sporadiska, men även de lyckas gräva fram ett stolpskott, tror att det var från Jim Gunnarsson. Med ca 15 minuter kvar jämnas spelet ut en aning, inbytte Alexander Ekstrand kommer fifty, fifty på en långsamt rullande boll med David Eriksson. Ekstrand hinner precis före Eriksson till bollen, David kommer med rakt ben och med dobbarna före in i duellen och träffar både Alexander och bollen. Solklar frispark till BKW, David får gult kort, ingen på hela Wallevi hade kunnat säga något om kortet istället varit rött. Den genomsnälle David Eriksson får sina hjärnsläpp emellanåt på plan och då kan det se ut som det gjorde i nyss nämnda duell. Alexander Ekstrand fick hjälpas av planen, men kunde i pausen ta sig till omklädningsrummet för egen maskin. Hade han haft lite otur hade han fått åka ambulans till Halmstad istället. På den efterföljande frisparken från Arlind Halimi kan till sist Jonas Nilsson dra in rättvisa 1-0 til BKW.

Andra halvlek börjar ganska jämnt. SIF har gjort tre byten i paus och de nyinbytta gör skillnad för SIF, Lasse Johansson Martin Fasth och framförallt Daniel Bergman tillför energi och förmåga att kunna fästa boll på offensiv planhalva. Bergman spelar enkelt, ofta på en touch och på skarvar med fötter, lår och bröst, det ser så enkelt ut. Efter ca 60 minuter slår Jim Gunnarsson en hörna som Pontus Johansson distinkt nickar in i mål till 1-1. Det kändes i det läget inte särskilt rättvist då man fortfarande hade BKWs fina första halvlek klar i minnet. Spelet är fortsatt jämnt efter kvitteringen och det böljar framåt tillbaka. Nderim Pecis gör en fin prestation när han tar sig förbi sin gubbe och håller på att skruva in bollen i bortre delen av målet.

Pontus Johansson kommer fri på högerkanten och lyckas, trots att Jonas Nilsson hinner ner på rätt sida att få in bollen till en ännu mer fristående Daniel Bergman centralt, fler BKWare hinner dock ner på rätt sida, Bergman får en smäll och kommer ur balans, men lyckas på något sätt komma till sans och han lobbar mycket kyligt in bollen över två BKW-försvarare plus en utrusande hemmamålvakt. Ett nummer i balans och kyla av yppersta klass av sexans bäste spelare. 2-1. Vackert! Efter målet flyttar BKW fram positionerna och man glömmer bort försvarsarbetet, så som man ibland har för vana att glömma bort den detaljen i BKW. Pontus Johansson kommer fint på djupet efter en långboll som går över en ensam Ola Karlsson i BKW-försvaret och Johansson är som vanligt säker när det gäller att göra mål och sätter dit 3-1 till SIF och matchen är avgjord. Resten blir en transportsträcka.

Summering: Första halvlek tillhör BKW fullständigt, i andra är SIF bättre än BKW, men man är långt ifrån lika överlägsna som BKW är i första. Det hade inte varit orättvist om det stått 3-0 i paus till BKW. SIF fick in tre fräscha spelare i andra halvlek, de tillsammans med att man är stabilare och tyngre än BKW fällde avgörandet. Så länge bollen hålls på offensiv planhalva märks det inte att BKW inte har mycket till försvarsspel. I andra halvlek när matchen jämnas ut och SIF tar över märks det dock tydligt. I BKW kan man i alla fall glädjas åt att man fått en riktigt duktig målvakt i pingisspelaren Henrik Olsson. Han kan knappast lastas för något av SIFs mål.

KIK-HÅFF 2-1 (0-0)
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson, Peter Karlsson

Mycket kul att KIK lyckades besegra topptippade HÅFF. Nu har HÅFF dock två förluster och laget från fyran kan få yterligare ett besvärligt år.

HÅFF inleder matchen bäst och har mycket boll första 20. Efterhand kommer KIK in i det bättre och man tar tag i det sista 25 av första halvlek och når forwards med mycket boll på fötterna. HÅFF är starka i luften och duktiga på fasta.

KIK kan ta ledningen efter paus genom Jonathan Pettersson. Andra halvlek är sämre spelmässigt än den första. HÅFFs spel går ut på att slå mycket långt samtidigt som man trycker fram ytterbackarna väldigt, varav den ena är den duktige spelande tränaren Marcus Olsson. KIK slår också mycket långt i andra halvlek, varför vet man inte riktigt själva då det inte är meningen att man ska spela så.

Med sju minuter kvar får HÅFF en billig frispark och returen på den generar i en kvittering. I nittionde minuten slår Joel Åkesson ett väl avvägt inlägg som Peter Karlsson vackert lobbnickar in i bortre. En mycket skön seger för KIK och en stentung förlust för HÅFF. KIK har trots att man inte fått igång spelet lyckats ta sex poäng på två matcher och det är man så klart väldigt nöjda med som nykomlingar.