Målskyttar RGIF: Mats Lindström 2, Henrik Olsson (straff), Mikael Fransson

RGIF gjorde en bra insats, det ger naturligtvis råg i ryggen till nästa säsong att avsluta snyggt.

Målskyttar: Jonatan Jacobsson 2, Henrik Fridberg

KHFF var överlägsna och ägde bollen i princip matchen igenom.

KIK-LTIK 3-3 (1-2)
Målskyttar KIK: Självmål, Johan Jönsson, Jonatan Pettersson
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Fredrik Wersch, Simon Vedin

Grattis till uppflyttningen KIK och lycka till i femman nästa säsong!

LTIK började matchen klart bäst och man tryckte tillbaka KIK. LTIK skulle göra ett ärligt försök att göra de där 7-0. Taktiken var klar. Sedan om någon förutom Mats Johansson själv trodde på det är inte jag rätt man att svara på. Efter ca 20 minuter får LTIK straff sedan Emil Olsson blivit fälld i KIKs straffområde. Straffen sätts som vanligt säkert i mål av distinkte Mattias Olofsson. Tyvärr hinner LTIK inte glädjas särskilt länge då KIK kvitterar relativt omgående. En hård frispark slagen av William Sandberg var på väg ut över kortlinjen, men en LTIK-försvarare styrde olyckligt in bollen i eget mål till 1-1. Nu skulle det såklart bli ännu tuffare för LTIK att nå femman genom en direktplats.

Tränare Mats hade dock inte givit upp och gick ganska omgående över till att spela med tre forwards. Det gav också resultat då Fredrik Wersch hann före Mikael Holvigsson i hemma-kassen på en fifty-fifty boll och stötte in 2-1 till LTIK. Med endast ett måls ledning i paus tror jag t o m att Mats slutade att tro på det omöjliga. Resultatet var dock i underkant då LTIK hade skapat fler lägen, dessutom kändes baklängesmålet mycket olustigt. KIK var inte med mycket i spelet under den första halvleken, man försvarade sig mest och försökte nå Jonatan Pettersson med mycket långt. Peter Carlsson försökte komma hem några gånger för att hämta boll, men han hölls kort av LTIKarna. Några halvchanser på kontringar hade man dock på kontot efter den första halvleken.

LTIK fortsätter bäst också i andra och Simon Vedin gör 3-1 bara några minuter in i halvleken. KIK blir aningen skärrade och från KIK-publiken hörs några oroade tillrop. Knäreds IK och dess anhängare behövde inte vara nervösa särskilt länge. Peter Carlsson får väldigt lätt vandra med bollen rättvänd över hela LTIKs planhalva innan han på sedvanligt vis, som så många gånger tidigare på säsongen, sticker in en perfekt boll till Jonatan Pettersson som precis som vanligt distinkt sätter dit bollen. Nu går luften totalt ur LTIKarna, samtliga inser att en vinst med de där sju målen blir en omöjlighet. KIK tar över och dominerar sista halvtimmen. Rättvist, men turligt, kan man också kvittera genom min namne Johan Jönsson som blir serverad av en LTIKare som inte får bort bollen efter en hörna. Efter kvitteringen gick KIK för vinst, men matchen slutade 3-3.

Känslan efter matchen var den att LTIK förmodligen vunnit matchen om man "bara" varit tvugna att just vinna. KIK får vara mest nöjda med poängen då LTIK är bättre i sextio minuter och dessutom har ledningen med både 1-0, 2-1 och 3-1. Dessutom skänker ju LTIK bort två mål till KIK. LTIK-försvararen som både gjorde 1-1 och passade fram till 3-3 har berättat för mig att han kräver ett "wildcard" plus fri dryck på KIKs årsfest. Nej, skämt åsido... i KIK var Kalle Svensson bäst, i LTIK höjde sig ingen över mängden.

KIK går såklart upp till femman direkt helt rättvist. En tabell ljuger aldrig och trots att jag grämer mig över de två tappade poängen i matchen så är jag glad att målskillnaden inte blev avgörande. Det hade känts väldigt hårt! Jag tror att KIK har goda möjligheter i femman nästa år, om man får behålla laget och framförallt Jonte och Peter. Väldigt mycket av KIKs spel bygger på de här två lirarna och att man fick Peter Carlsson från Halmia en bit in i säsongen gjorde såklart allt för KIKs del.

För LTIKs del förlängs säsongen en månad då kval väntar. De tre treorna i sexorna och den bästa nian i de båda femmorna kvalar om två platser upp. Möjligheterna är därför såklart hyfsade till uppflyttning. I skrivande stund är Glommen och Frillesås klara från sexorna som ju spelat sista omgången. Kung-Karl är i princip klara från femmorna, men det återstår en omgång att spela.

SIF-BKW 2-4
Målskyttar SIF: Pontus Johansson, Marcus Hultin
Målskyttar BKW: Daniel Nilsson, Ekrem Bekteshi, Jonas Nilsson, Fatmir Bekteshi

BKW vann rättvist och slutade på en snygg femteplats. Alltså infriades målet om en topp fem-placering. För SIFs del är det bara att bryta ihop och komma igen till nästa år.

ISÖ-AIK 3-4
Målskytt ISÖ: Mattias Strömberg 3
Målskyttar AIK: Kujtim Dibrani, Fidan Jashari, Albert Syla 2

En jämn fight med en horribel domare är kommentarerna jag fått kring denna kamp.