Resultat lördag

Tvåan:

Varbergs BoIS FC-LFK 3-1
Målskytt LFK: Robert Nilsson

LFK tog tydligen ledningen, sedan var det dock ridå. Laget under förlorade också i denna omgång, därför är LFK trots förlusten kvar på kvalplats.

Femman:

Långås-SBK 2-1
Målskytt SBK: Andreas Johansson

SBK gjorde det bra och var värda ett bättre öde i matchen. Som vanligt fick man en tidig uppförsbacke då hemmalaget tog ledningen redan efter fyra minuter.

Sexan:

VBoIS-KIK 1-5 (0-3)
Målskytt BoIS: Jesper Öhrn Nilsson
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson 3, Joel Åkesson 2

KIK fick en drömstart då Joel Åkesson gjorde 1-0 redan efter 24 sekunder (!). I övrigt så tillhörde faktiskt halvleken BoIS något mer spelmässigt, Anders Gustavsson var svårfångad i sin fria roll och hela tiden spelbar. Trots detta kunde KIK göra ytterligare två mål i den första halvleken. Båda inprickade av måltjuven Jonte Pettersson. KIK är oerhört vassa och har mycket spetskvalité i laget, framförallt då kvickhet. I den andra halvleken har KIK bättre koll på Slangen och man tar över tillställningen. BoIS saknade Håkan Pettersson och Jonny Ohlsson under matchen och utan dem känns man inte lika spetsiga. Framförallt Håkan har ju varit riktigt bra under säsongen hittills och öst in mål från sin innermittfältsposition.

KHFF-BKW 3-2 (0-1)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg 2, Jonatan Jacobsson
Målskytt BKW: Jimmie Ivarsson, självmål

BKW var bättre under den första halvleken och man bjöd stundtals på riktigt fin fotboll. Ledningen med 1-0 i paus var välförtjänt och rättvis. I den andra slutade BKW att spela boll och KHFF kunde, trots att man inte fick igång spelet, ta över matchen och ledningen. Jag vet inte riktigt varför BKW slutade spela boll i andra. Det var dock många spelare som blev trötta och som var tvungna att byta, det blev en himla massa bytande och detta kanske hade något med saken att göra. Sedan är KHFF tunga att möta, Jonte Jacobsson tog sitt ansvar som lagkapten och gjorde på egen hand 1-1, innan Fridberg gjorde sina två mål, det andra en riktig läckerbit, sträckt vrist i nättaket. Två av KHFFs tre mål kom till ur misstänkta offsidelägen. Men jag tycker inte synd om BKW för de här "offsidemålen".

Backlinjen ligger för högt upp, för ofta, dessutom kvittar det om det finns press på bollhållaren i motståndarlaget eller ej. BKW har åkt på en drös baklängesmål som varit misstänkta offsidelägen. Det går inte att spela BKWs typ av försvarsspel utan linjemän och framförallt inte när den ensamme domaren heter Josef Vasilcin och inte gärna lämnar mittcirkeln. BKW vet om det, alla vet om det. Att det sedan gynnar det offensiva spelet att spela på det sätt man gör är en annan sak, BKW kan i sina bästa stunder bjuda på mycket fin fotboll. Och visst är det kul att spela bra fotboll, men det är ännu roligare att vinna, även om en kombination av de båda såklart är det bästa. KHFF saknade tre av fyra ordinarie i backlinjen, det såg stundtals virrigt ut, BKW fick ganska enkelt ta sig förbi längs kanterna ett antal gånger. Starkt att vinna trots att spelet inte alls fungerande, det var faktiskt en hel del långbollande från skogslaget under den här matchen.

KHFF vann mötet mot BKW mycket tackvare Jontes viktiga första mål och Fridbergs förmåga att finnas vid rätt plats vid rätt tidpunkt, gång på gång på gång. Han visar prov på ett självfötroende jag inte sett maken till sedan jag själv spelade med målsprutan Daniel "Eken" Eriksson i LTIK. Där har vi ytterligare en kille med näsa för mål. Procenten av de bollar som går i mål som han avlossar mot mål är dock väldigt låg. På egen hand skapar han dock så mycket att han på något vis har råd med de där missarna och tillslut gör mål, många mål. Mycket beroende på ett stort självförtroende, som är så viktigt när du spelar forward. Fridberg, som inte heller sätter alla de lägen han får, långt ifrån, leder, tillsammans med KIK-Jonte, sexans skytteliga och det är naturligtvis stort, då han inte spelat i mer än tio av de femton omgångarna. Grattis KHFF till en supervärvning som hade det som tidigare saknades i laget.

YBK-SIF 1-4
Målskytt YBK: Patrik Dahlgren
Målskyttar SIF: Pontus Johansson, Lasse Johansson, Martin Fasth, Arton

SIF var inte alls bra i första halvlek, i andra fick man dock ordning på saker och ting och man kunde tillslut vinna matchen klart.