Lördagens matcher

Tvåan:

LFK-Kinna kl 15:00, Glänningepark

Vill LFK slippa kval bör man slå mittenlaget Kinna.

Fyran:

Ginsten-RGIF kl 14:00, Ginstavallen

Varken Giffen eller Ginsten har något att spela för. RGIF är klara för femman nästa år, medan Ginsten ligger på en säker mittplacering.

Femman:

SBK-Centern kl 14:00, Skogaby IP

SBK behöver en vinst för att kunna nå kvalplats, det kanske man kan fixa mot mittenlaget Centern, som inte har något att spela för.

Vessigebro-GIF/VIF kl 14:00, Brovallen

GIF/VIF har samma poäng som SBK och slåss även de för en kvalplats. Man har på pappret en tuffare motståndare än SBK.

Sexan:

ISÖ-YBK kl 13:00, Alevallen

YBK gjorde en bra första halvlek i förra omgången och kan kanske bygga vidare på det. ISÖ var bättre än LTIK i 60 minuter förra helgen och blir favoriter.

KIK-KHFF kl 13:30, Lagavallen

Seriefinal! KIK har allt att vinna, KHFF allt att förlora. Skulle KIK vinna ligger de bara en poäng bakom KHFF, vinner å andra sidan bortalaget så är serisegern i hamn. KIK har sedan en riktigt tuff avslutning på serien, med BKW borta och LTIK hemma, medan KHFF har lite enklare VBoIS och YBK kvar. Så hur det än går i denna match kommer KHFF förmodligen att klara av seriesegern i alla fall. Förutom seriefinal är det också ett hett derby, vilket innebär att mycket prestige står på spel. Dessutom är det ett möte mellan seriens två bästa målskyttar, Fridberg i KHFF och Jonatan Pettersson i KIK. KHFF avfärdade KIK på ett enkelt sätt i våras med 7-2, men sedan dess har KIK gått fram som en ångvält.

KHFF blir som alltid favoriter, presterar man det spel som man kan göra i sina bästa stunder blir det seger. KHFF kommer att bli det spelförande laget och det passar KIK väl, laget har inte ett lika väl utvecklat grundspel, men man är det bästa laget i serien på att kontra och vända spelet, det går blixtsnabbt och när man sedan får chansen framför mål missar man inte gärna, Joel Åkesson, Peter Carlsson och framförallt Pettersson är distinkta när lägena dyker upp. KHFFs nyckel till seger kan bli att få bort Peter Carlsson ur matchbilden, han rör sig över hela planen med ett utgångsläge från sin forwardsposition, när han erövrat bollen är det få spelare som hänger med. Peter har varit outstanding i sexan i höst!

BKW-HIS kl 14:00, Wallevi

Tre säkra poäng för BKW som verkar ha hittat spelet nu i de sista matcherna.

SIF-VBoIS kl 14:00, Skottorps IP

Två ärkefiender möts på plan och det lär bli hett om öronen för samtliga aktörer. VBoIS var bättre än KIK i första halvlek spelmässigt i förra omgången, men man saknade då lite spets, nu kanske Håkan Pettersson och Jonny Ohlsson är tillbaka och då känns man genast mer farliga. SIF har varit en besvikelse i årets sexa, men man vill säkert avsluta på ett snyggt vis. VBoIS blir favoriter, men matchen känns väldigt öppen.

LTIK-AIK kl 14:00, L:a Tjärby IP

Toppmatch! LTIK går för vinst och hoppas på KIK-förlust. Men det lär bli tufft mot AIK, som säkert också är intresserade av en vinst. Lägligt nog för AIKs del är Edison Morina åter i spel efter skada till denna match.

//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0