Resultat lördag

Kinna-LFK 1-0

Nu är det träsket igen!

KHFF-LTIK 2-1 (0-1)
Målskytt KHFF: Ola Jönsson 2 (1 straff)
Målskytt LTIK: Håkan Karlsson

Enligt uppgift från löst folk kring matchen var LTIK det bättre laget i första halvlek, jag vet inte riktigt om jag håller med om det. Spelmässigt var det inte sådär jättebra från något håll. Ola Jönsson och Jonathan Jacobsson slarvade mycket och gjorde det emellanåt alldeles för svårt för sig. När de fick lite tid på sig och tog rätt beslut kunde de vända en del bollar och KHFF kunde skapa lite möjligheter efter inlägg. I övrigt höll Anders Kallin och Ola Nilsson jämna steg med de forna div två spelarna på mitten. LTIK tog sig fram fint längs kanterna vid ett antal tillfällen och ett par gånger blev det riktigt farligt. Farligt blev det också när Martin Nilsson från nära håll testade Jonas Nilsson i LTIK-kassen, Jonna fick dock fram foten på avslutet och gjorde en riktig klassräddning. LTIK kunde ta ledningen genom Håkan Karlsson, som skarvade in bollen över Henric Johansson i KHFF-kassen på Simon Vedins frispark.

LTIK stressade emellanåt för mycket och när det fanns både tid och tillfälle att spela på fötter så skickades bollarna upp i banan, dessutom tappades bollen vid ett antal tillfällen alldeles för lätt när hela laget var på väg upp i banan, detta tillsammans med att det var riktigt högt tempo i matchen gjorde att LTIKarna tvingades arbeta väldigt hårt, många sprang oerhört mycket och det tog på krafterna i solskenet. Flera spelare var trötta i paus och det skulle visa sig att LTIK tvingats jobba alldeles för hårt i första halvlek för att hålla jämna steg med KHFFarna i andra. Tidigt i den andra halvleken fick KHFF Christian Karlsson utvisad sedan han sagt något olämpligt till domaren efter det att han fått en smäll. Efter utvisningen fick KHFF bättre fart i spelet, alla tog ett större ansvar och samtliga jobbade väldigt hårt. Det märktes inte att KHFF var en man mindre på banan. Det är inte alltid en nackdel att få en spelare utvisad, det fick man återigen se bevis på under denna match.

Trots KHFFs spelövertag var LTIK inte ofarliga framåt och bakåt släppte försvaret som vanligt till väldigt lite chanser. När det fortfarande stod 0-1 hade Simon Vedin två stycken gyllene lägen att dryga ut LTIKs ledning, det första avslutet gick dock i ribban och det andra, ett friläge, fick han aldrig runt Johansson i KHFFs kasse. 1-1 kunde Ola Jönsson göra på ett avslut  med högerfoten (tror jag att det var!) från håll. Jonna tyckte efter matchen att han kanske borde tagit skottet då det inte direkt var det hårdaste han släppt in, samtidigt var det egentligen mål i första när Nilsson avslutade och Jonna lyckades rädda, man kan ju inte ta allt! 2-0 kunde samma Jönsson göra på straff sedan en lite väl het Erik Westerlund olyckligt fällt Jonathan Jacobsson. Eken var bedrövad efter matchen och fattade inte vad han höll på med. Ingen klandrar dock honom och enligt mig så var han återigen en av de mest framträdande under matchen, i andra halvlek var han bäst i LTIK. LTIK lyfte upp vad man hade efter KHFFs ledningsmål och det blev farligt vid två tillfällen mot slutet av matchen, man lyckades dock aldrig få in bollen.

Jag tycker inte att resultatet är särskilt orättvist, samtidigt kunde LTIK med lite flyt fått med sig både en och tre poäng. Försvaret var som vanligt stabilt, så mycket chanser som släpptes till mot KHFF har vi inte släppt till mot något lag tidigare, samtidigt var de riktigt heta motståndarchanserna lätträknade även i denna match. Offensivt fungerar det helt ok i första halvlek, i andra har vi inte mycket eget spel, men vi skapar trots det några riktigt bra lägen. Hela försvarslinjen förtjänar beröm efter insatsen, framförallt i andra. I Jonas Nilsson, Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Erik Westerlund och Kristoffer Nilsson har LTIK förmodligen sexans bästa försvar.

I KHFF blir som vanligt Jonathan Jacobssons och Ola Jönssons insatser avgörande. I första slarvade de som sagt en hel del och dessutom så orkade LTIKarna hålla jämna steg. Jonte och Ola orkar dock mala på i samma höga tempo i en hel match och det blev för tufft för LTIK att stå emot. I övrigt imponerar ingen direkt under matchen i KHFF, forwards var väldigt bleka, Björn Otosson har gjort ett mål hittills i serien, Mattias Nätterqvist har inte gjort något. Framförallt Nätterqvist har problem att få det att stämma i år och lagets bästa målskytt från i fjol hade det tungt även mot LTIK. Såklart jätteimponerande att vinna den andra halvleken med en man mindre, men som skrivet blev KHFF stärkta av utvisningen och det märktes verkligen inte att de var en man mindre. Det bekräftades efter matchen då Jonna inte uppfattat utvisningen och trodde att KHFF hade elva man på plan hela matchen.

B-lagsmatchen vann LTIK på ett bekvämt sätt med 5-1 och för tillfället leder LTIK Klass 3 Södra. Mattias Vild gjorde KHFFs mål och Miridon Berisha och Markus Johnsson gjorde två mål var och Johan Andersson ett för LTIK.

SIF-KIK 2-0
Målskyttar SIF: Mikael Andersson, Pontus Johansson (straff)

Tuff match där SIF kämpade bäst, KIK kom inte upp i normal klass och SIF kunde ro hem första vinsten.

YBK-AIK 2-5 (0-3)
Målskyttar YBK: Magnus Bergman, Patrik Dahlgren

YBK var inte alls med i matchen i första halvlek och AIK tilläts dominera med sitt fina kortpassningsspel. I andra höjde YBK sig rejält och skakade AIK en aning då man hade 2-4. Uppgifter hämtade från YBKs hemsida.

VBoIS-HAIS 4-0
Målskyttar VBoIS: Christoffer Holgersson, Anders Gustavsson, Tony Persson, Daniel Eriksson

BoIS dominerade matchen och vann helt rättvist.

//P.

Kommentarer
Postat av: HishultaBörje

Fy Fan va LTIK e gnälliga.

2008-05-03 @ 22:18:46
Postat av: Plogen

Vad menar du med det Börje? Nu får du allt ta och utveckla en aning.

2008-05-04 @ 18:15:09
Postat av: Kappe

Ingen kommentar från Åberg? Brukar ju vara het på att framhålla KHFF annars.

2008-05-05 @ 13:47:38
Postat av: Anonym

Men med tanke på att vi övriga i sexan har teknik som sjuåringar och vi ledde med 1-0 i halvlek så tycker jag att vi gjorde det bra iaf. Kanske om vi tränar lite sicksack mellan koner med boll, kan vi utmana KHFF ännu bättre i Lilla Tjärby! Eller har jag fel? Kanske därför Åberg inte kommenterat än?

2008-05-05 @ 19:54:06
Postat av: Eken

skönt att få beröm trots tabben plogen... tack ska du ha! iu övrigt blir jag mest frustrerad på folks komentarer på gnällighet osv... om jag inte minns fel fick väl dom en utvisad pga av att nån sagt nåt till domaren? i övrigt så ger jag fan i att öppna käften på matcher trots att man ständigt får höra vilken jävla idiot man e å att man inte kan spela fotboll osv... detta gäller nog hela backlinjen så därför blir man mest trött på så korkade kommentarer

2008-05-05 @ 21:37:39
Postat av: Åberg

Ärade fotbollsvänner, har precis fått datorn lagad efter ett mindre haveri. Men givetvis ska jag kommentera!
Helt rätt att ni har seriens bästa försvar, heta YBK och ännu hetare BKW är ju rejält test för ett försvar, misstolka mej inte nu. Jag menar de... hmm.. Lite komiskt att "ingen imponerar i KHFF" förutom Jonny och Jönsson, å ändå går ni på knäna efter en halvlek? Men ni har ju seriens bästa försvar, fast ni mötte ett KHFF som inte imponerar. Kanske dax för en förklaring vad som egentligen menas med detta..... Ni har alltså mött KHFF där ingen imponerar, förutom Jönsson å Jonny (i andra), YBK, BKW..
Tro mej, jag är imponerad..!
Sen får det va som det är med vårt spel, jag är inte nöjd, spelarna är inte nöjd, men vi är en bit påväg. Truppen må inte vara så bred som det först såg ut, men det tar sej vecka för vecka nu.
Just nu har vi börjat med en "tyngre" träningsperiod (låter säkert konstigt, eller seriöst?) för att orka öka farten ännu mer. Kanske ni hänger med en halvtimme i höst? Vad vet jag..
Däremot vet jag att man vänder inte en match med en man mindre på två man. Det är fanimej respektlöst sagt. Lite sånt som jag brukar hålla mej till så vi tar det nästa ggn på fyllan plogen =)
Sen tycker jag inte ni var gnälliga, vet inte vart det kommer ifrån.
Ha en fortsatt trevlig vecka....
(orka inte kolla igenom efter ev stavfel ;))

2008-05-05 @ 22:17:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0