Resultat fredag

KHFF-AIK 4-2 (3-1)
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson, Mikael Ahlm, Ola Jönsson (straff), Martin Nilsson.

KHFF började matchen bäst och ledde faktiskt med 3-0 redan efter 30 minuter. AIK reducerade innan paus och fick ny energi av målet. AIK pressar KHFF efter paus och får också in ytterligare en reducering, nu går AIK för en kvittering, men man lyckas inte skapa någon farlighet. Med en kvart kvar av matchen får AIK duktige Edisom Morina utvisad och KHFF kan avgöra matchen genom att göra 4-2. Efter fyran har KHFF bud på ytterligare mål. Framförallt i första spelade KHFF bra, i andra är AIK det bättre laget, i varje fall första halvtimmen av andra. Jonatan Jacobsson som rapporterade från matchen förklarar att man är mycket nöjda över vinsten i den tidiga seriefinalen.

YBK-KIK 1-0 (0-0)
Målskytt: Dennis Ljungberg

Får ta och börja med att gratulera YBK till första trepoängaren. Kul, det jämnar till tabellen. Matchen var annars KIKs och enligt tränare Klippfors skulle man vunnit om man gjort mål på sina chanser, fotbollen är grym ibland, samtidigt går spelet ut på att göra mål och under denna match lyckades YBK göra det där målet. Att det gjordes i 92a minuten var såklart extra tungt för KIK och extra gott för YBK. Både Klippfors och Ysby hyllar YBK-målvakten Blerim Rrahmanis insats mellan stolparna. Helt otrolig!

VBoIS-BKW 2-2 (1-2)
Målskyttar BoIS: Jesper Nilsson Örn, Håkan Pettersson (straff)
Målskyttar BKW: Daniel Nilsson, Manfred Walldén

Tuff och jämn fight där resultatet egentligen var talande för matchen. Domaren var svag matchen igenom och dömde märkligt åt båda håll. Tyvärr för BKW blev domsluten matchavgörande. Vid 2-1 till BKW går en BoISare upp mot Jonas Nilsson, Jonte får en knuff och får bollen på armen, domaren blåser straff, som slås i mål, domaren borde dock blåst frispark till BKWs och Jontes fördel. I slutet av matchen nickar Patrik Åkesson in bollen i mål, målet blir dock bortdömt för offside. Vilket det omöjligt kunde varit enligt Packi själv. Som skrivet så var ett oavgjort resultat rättvist, samtidigt är det tungt när man bara får med sig en pinne då man får en tveksam straff emot sig och dessutom får ett mål bortdömt i slutet av matchen. Förutom Packi, kommer uppgifter också från BoISaren Magnus Pettersson.

HAIS-LTIK 0-4 (0-2)
Målskyttar: Jim Nilsson, Fredrik Wersch, Emil Olsson, Anders Kallin

LTIK fick en tidig ledning då Jim Nilsson på pass från Erik Westerlund, klackade in bollen i mål efter en hörna. I och med denna tidiga ledning var det flera spelare som slog av på takten. Det var lite slarvigt, okoncentrerat och oinspirerat på sina håll. Trots detta kunde LTIK också göra 2-0 genom Fredrik Wersch. Efter 2-0-målet började HAIS maska (!) och  tog varje tillfälle i akt att dra ner på tempot för att hålla siffrorna nere. För att få bättre fart i spelet satte LTIK två avbytare bakom HAIS mål för att hämta de bollar som for förbi målramen och ut på B-planen. Lagledaren i HAIS, inte målvakten, tyckte dock att det störde keepern i hans arbete och krävde att domaren skulle ta bort dem, domaren bad dem bara att backa bort ytterligare ett par meter längre bakom kassen. I vilket fall, helt otroligt! HAIS hade ett halvt anfall i första halvlek och ett skott mot mål från långt håll.

I andra fortsätter LTIK, trots ganska lojt spel, att trycka på mot HAIS-kassen. En bit in i halvleken gjorde Emil Olsson 3-0 till LTIK på Simon Vedins fina pass, strax efter gör LTIK också 4-0 då Anders Kallin nickar in Oskar Gustafssons fina hörna. Målvakten i HAIS fick diverse tillsägelser under andra halvlek av domaren då han tog extremt lång tid på sig att slå insparkarna. Som skrivet, otroligt att maska för att hålla nere siffrorna. Det måste väl ändå vara trevligare att förlora med något mål till och samtidigt försöka att göra något, eller ett par mål framåt. Nu hade HAIS inget anfallsspel överhuvudtaget, inte ett enda riktigt anfall och Jonas Nilsson behövde inte göra en enda räddning på hela matchen. Siffrorna borde varit större, LTIKarna, framförallt Wersch och Vedin var dock inte tillräckligt koncentrerade i avslutningsmomenten. Oskar Gustafsson var väldigt pigg när han kom in, i övrigt tycker jag inte att någon överpresterade direkt, tränare Mats vill dock berömma Anders Kallin för dennes insats på mitten, och visst Kallin är alltid bra.