LFK vann över GIF/VIF mm

LFK slog ganska bekvämt GIF/VIF med 4-0 (2-0), målen gjordes av: Fredrik Johnsson, Sebastian Hansson, Sulejman Ovcina och Amayas Hamici. GIF/VIF fick precis som väntat inrikta sig väldigt mycket på försvar och det gjorde man ganska bra. Tränare Wernersson spelade själv libero i en fembackslinje och Uffe var fullkomligt lysande i rollen, han var den enda som riktigt kunde mäta sig med LFKarna spelmässigt matchen igenom. Anfallsmässigt skapade man inte mycket, Micke Johansson hade dock en riktig kanonfrispark i ribban från väldigt långt håll, synd att inte den fick gå in.


LFK spelade trevlig fotboll med bra passningsspel. Det är kul att se hur mycket Fredrik Johnsson och Henrik Nilsson har utvecklats på den korta tid de varit i LFK. Båda var riktigt bra mot GIF/VIF och det blev väldigt tydligt hur duktiga de är när de nu fick möta lite sämre motstånd. Henrik var felfri som mittback, passningsspelet har finslipats, det märks. Fredrik var stark i bollmotagningarna och han ser mer distinkt ut än vad han gjorde i Ränneslöv, det är mer rakt på mål nu. Målet var fint och framspelningen till Hamicis mål ännu finare. Frågetecken i LFK för nye Ovcina som var väldigt osynlig i matchen trots sämre motstånd än vanligt, målet han gjorde var distinkt, men Petter Gustavsson gjorde det ganska enkelt för honom. Är det månde ett nytt impulsförvärv från tränare Ostojic i (o)klass med kusinerna Kara?


Var inne på sjukhuset i måndags och bytte gips och rätade upp foten. Den gick inte att få upp helt i nittio grader. Tydligen var min hälsena så pass söndertrasad att de fick förkorta den ganska rejält när den syddes ihop. Så rörligheten är inte direkt som den ska vara och det kommer att krävas ett enormt jobb för att få tillbaka den fullt ut tydligen. Slitsamt! Men jag fick en liten klack på gipset och nu kan jag gå utan kryckor, det är såklart helt underbart, en enorm frihetskänsla. Äntligen kunde jag bädda sängen på över en hel månad. Man lär sig att uppskatta det lilla. Skönt att kunna hjälpa till lite på träningar och matcher framöver också och inte bara behöva stå och gapa och glo som jag varit tvungen till hittills.


Träningarna rullar på i LTIK med stadiga 20 man på plats vid varje tillfälle. Vi har i och med förra veckans träningsmatch nu gått ner på två stycken träningar i veckan. Stämningen var såklart ganska hög på tisdagsträningen efter vinsten mot Glommen. Det blir bara en träning denna vecka då B-laget spelar träningsmatch mot BKW-B på torsdag. Viktigt då det inte blir någon match denna helg heller för B-laget då Skogaby inte har tillräckligt mycket folk.


Det är såklart väldigt viktigt för oss som har gott om folk med B-lagsmatcher för att hålla gnistan uppe hos de som inte får vara med i A-laget. Annars riskerar också LTIK att i framtiden tunnas ut rejält. Vi är väldigt tacksamma över att BKW ville ställa upp trotts att de har två matcher i helgen. Både BKW och LTIK kommer med två lite "spetsade" B-lag.


Spelarna som spelade i stort sett hela matchen mot Glommen vilar naturligtvis, men några spelare som inte kunde vara med sist är ganska givna i fortsättningen. T.ex. känns försvaret i torsdagens match något starkare än det i lördagens då både Conny Strömberg och nya meriterade Anders Kallin ska vara med, dessutom ska Jonas Nilsson vakta målet då Morgan Johnsson ska få chansen i A-laget till helgen. Offensivt ser BKW intressant ut då man har tre starka kort i Jonas Nilsson, Henrik Åkesson och Elvis Begic med i matchen. Kanske det blir träning anfall mot försvar. Framåt får rutinerade Ola Nilsson ta ett stort ansvar i LTIK medan skicklige försvaren Patrik Rasmussen håller i BKWs försvar.


Ränneslöv har äntligen hittat en ny tränarpartner till Tonne Andersson. Leikin-legendaren Per-Anders "Perra" Andersson är mannen som ska hjälpa Tonne med RGIF i fyran. Han gjorde sitt första pass som tränare redan i tisdags och det rapporteras från Ränneslöv-håll att det känts riktigt bra. Perra tränade sist HBKs P94 och innan det har han också varit en runda i Centern.


I helgen väntar några riktiga godbitar på träningsmatchsfronten. Skogaby tar emot LTIK på lördagen, samma dag möter Ränneslöv Leikin och dessutom spelar Kornhult/Hishult första träningsmatchen för säsongen mot Ysby. Intressant med KHFFs första match i och med nystarten med alla färska klassförvärv. Försvagade YBK får nog vara nöjda om de kommer undan med en sisådär fem mål i baken. Intressant också för Åberg att få möta sitt gamla gäng. På söndagen väntar sedan GIF/VIF mot BKW och HBK U mot LFK. Får väl se hur många matcher jag hinner ta en titt på, ett par ska det nog kunna bli i varje fall.


Jag riktar i detta inlägg också en tanke till min kamrat Johan Mangfors som slet av korsbandet i helgens träningsmatch med Ängelholms FF. Såklart jättetungt för liraren som av Calle Genberg kallats för världens bästa defensiva innermittfältare. Riktigt jobbigt för ÄFF också att tappa en av sina allra bästa spelare inför återkomsten i Superettan. Mangfors är en fantastisk människa som man verkligen unnar all framgång. Så krya på dig och hoppas att du snart är tillbaka på planen.


Förövrigt tycker jag att det varit riktigt trevligt att titta på CL denna vecka, trevligare än vanligt. Två väldigt underhållande matcher visades på sexan och lika rättvist som Arsenal slog Milan, vann Roma över Real. Ibland är fotboll helt underbart!


// P. 


Kommentarer
Postat av: Nordstrandh

Rättvist eller inte CL blir fattigt utan Milan!

2008-03-06 @ 13:15:19
Postat av: Anonym

De va väl inte så mycket hårdrock i Milan sist,eller ?

2008-03-06 @ 18:42:08
Postat av: Anonym

Vänd på det, Milan blir fattigt utan CL.
Äntligen, hoppas de aldrig återvänder...

2008-03-07 @ 19:29:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0