Knapp RGIF-förlust mot LFK A

Ränneslöv tog emot LFK A på Björkvallens fina grusplan. Matchen var faktiskt ganska jämn trots att LFK ställde upp med starkast möjliga lag. LFK hade något mer boll, men RGIFarna kämpade frenetiskt över hela banan och LFK fick nästan inte skapa några farligheter alls. Mot slutet av matchen tog LFK över och sista kvarten var det spel mot ett mål. Med sju minuter kvar att spela orkade inte RGIF stå emot längre och Robert Nilsson kunde efter en tilltrasslad situation rulla in 1-0. Strax innan slutet kunde Amayas Hamici med ett välriktat vänsterskott sätta spiken i kistan och 2-0 till LFK.

LFKarna underskattade nog RGIF en aning, hade det velat sig illa kunde faktiskt RGIF vunnit matchen, då Henrik Olsson hade ett friläge vid ställningen 0-0, ett mål där och LFK hade blivit riktigt skärrat. LFK var ganska blekt över lag, alla kan bättre. I RGIF var det många som var duktiga, de unga försvararna, Sonny Nilsson, Johan Nilsson, Jens Strömberg och Oskar Nilsson, spelar trots sin ålder väldigt moget allihopa, de känns stabila, rejäla och resoluta i sitt agerande. Framåt oroade starke och duktige Henrik Olsson stundtals LFK-försvaret på egen hand och på mitten regerade i vanlig ordning Andreas Thedeby, han hade gått rakt in i LFKs startuppställning.

KHFF spelade oavgjort mot en Markaryds-kombination. MIF ställde upp med ett A-lag i första halvlek och med ett B-lag i andra. KHFF uppges ha hållt spelet väl uppe mot det starka motståndet, framförallt genom den starka centrallinjen. 1-1 slutade matchen och det var också resultatet i paus. Målet sköt Ola Jönsson in på frispark. Uppgifterna är hämtade från KHFFs hemsida.

Sverige förlorade mot Brasilien med 1-0, synd det kändes som en 0-0 match. Sverige höll hyfsat jämna steg med Brasilen, även om de hade mer boll. Det kändes väldigt tryggt och stabilt defensivt och offensivt skapades det en del chanser som faktiskt kunde resulterat i något mål. Bl.a. missade Markus Rosenberg ett friläge sedan han blivit läckert framspelad av Mikael Nilsson. Även om Brasilien kanske inte gick för max så var det ändå kul att se ett Sverige som stod upp på ett bra sätt.

Stoor, S. Larsson och Rosenberg förstärkte alla sina chanser till EM-spel. Jag tyckte att alla tre var bra. Rosenberg var piggare än vanligt, Larsson och Stoor imponerade med moget och vårdat spel. Fan villken bra högerdojja Larsson har. Bäst i Sverige var dock defensive mittfältaren Anders Svensson, bollvinnare och playmaker i ett. Brasiliens mål bjöd Shaaban på och jag ska villigt erkänna att han var förste målvakt för mig ända fram till idag, nu har jag ändrat mig. Isaksson var trots matchoträning (får inte ens stå i Citys bilaga längre) riktigt, riktigt stabil, han stod dessutom för ett par klassräddningar. Imponerande! Isak är numera etta, inte bara för Lagerbäck, utan även för mig.

//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0