KH FF vann i premiären

KHFF slog Ysby BK med övertygande 6-0 (3-0). Man kan inte direkt säga att spelet sprudlade från det favorittippade laget, men de gjorde vad de skulle och det såg väldigt stabilt och tryggt ut. Henric Johansson i hemmamålet behövde inte göra en enda räddning på hela matchen. Ysby hade alltså inget anfallsspel överhuvudtaget. De svartgula försvarade sig dock ganska väl och de försökte göra det svårt för KHFF. Ingen spelare var särskilt dominant i i KHFF, det är dock ganska tydligt att man vill att bollarna snabbt ska komma till Ola Jönssons och Jonathan Jacobssons känsliga fötter på mitten. Martin Nilsson var den spelare som imponerade mest med sina tre mål. Övriga målskyttar var: Mikael Ahlm, Johan Nilsson och Ola Jönsson. I YBK var Mikael Dahlgren som vanligt väldigt duktig, dessutom försökte den skickliga Richard Frankland att vara lite konstruktiv, trots att det var svårt.

KHFFs lag:                                                       Henric Johansson

Henrik Sunesson     Magnus Brunbäck     Kristian Åkesson     Calle Bengtsson

Mikael Ahlm     Johan Nilsson     Jonathan Jacobsson     Ola Jönsson

Björn Ottosson     Martin Nilsson

Christian Karlsson, Simon Nilsson, Roy Karlsson

I truppen saknades av olika anledningar spelare som: Martin Berndtsson, Peter Åberg, Mattias Nätterqvist, Fredrik Branting och Marcus Theander.

YBKs lag:                                                     Niklas Nilsson

Mikael Dahlgren

Jimmy Ivarsson     Rasmus Larsson     Anton Svensson     Johannes Jansson

Anton Benson       Patrik Dahlgren     Robin Einarsson     Richard Frankland

Blehrim Rrahmani

Peter Ottosson, Johan Tagesson, Martin Månsson, Christian Nordstedt, Robin Henrikssen

Det var lite svårt att få grepp om YBKs lag då man snurrade väldeliga. Nilo, Dallas, Anton och Putte spelade hela matchen, i övrigt var det mycket ut och in. I truppen saknades bl.a. Jonas och Magnus Bergman.

LTIK förlorade mot Skogaby BK med 2-0 (1-0), de röda begick träningsmatchspremiär. Det var ganska svårt att spela boll på den hoppiga planen, men LTIK började bäst och spelet var rappt och frejdigt från många håll. Simon Vedin, Fredrik Wersch och Mattias Olofsson var riktigt duktiga. Emil Olsson och Johan Gustafsson hade en aning svårt att komma med i spelet då SBKarna gick väldigt tufft åt dem, båda blev dock bättre efter hand. Conny Strömberg var som vanligt löpvillig från sin högerbacksposition och kom flera gånger med upp i anfallen. SBK var i vanlig ordning rejält och stabilt, man verkade ganska nöjda med att slippa vara spelförande då man försvarade sig med den äran och sedan kunde kontra snabbt ett par gånger.

Underlaget passade SBK bäst och det lades verkligen inga fingrar emellan i närkamperna från de rödas sida. Duellerna var ofta tuffa mellan LTIKs Mattias Olofsson/Erik Westerlund och SBKs Markus Bengtsson/Kristian Johansson på mitten. Efter 35 minuters spel kunde SBK ta ledningen då LTIK inte var uppmärksamma vid en snabbt slagen frispark. Bollen letade sig så småningom in till Johan Angvall i LTIKs straffområde, och Johan kunde utan problem trycka in bollen förbi Morgan Johnsson i LTIKs mål. Efter SBKs ledningsmål jämnades matchen ut, LTIK mattades lite grann medan SBK stretade på.

I paus och strax efter paus gjorde båda lagen en rad byten och matchbilden blev en aning ryckig. Spelet var ganska jämnt och framförallt var det mycket sämre än i första halvlek från LTIKs sida. SBK tog över spelet i slutet av matchen då man visade bättre inställning och mer vilja än sina motståndare. SBKs andra mål gjordes av Anders Thid som tjusigt lobbade bollen över LTIK-keepern.

LTIK får ta med sig de första 35 minuterna från den här matchen, som vanligt fick man efterhand svårt mot SBK som är väldigt jobbiga att möta. SBK kommer att ta många poäng hemma på Skogaby IP i femman, det är jag helt övertygad om, det är inte roligt att möta de frenetiskt kämpande röda hjältarna, alla i laget känner varandra väl och försvarsmässigt går man i princip aldrig bort sig. Trots att de flesta lagen i femman kommer att ha en bättre elva om man tittar man/man, så spelar det inte så stor roll då SBK fungerar väldigt väl som enhet och lag.

SBKs lag:                                                 Håkan Johansson

Magnus Andersson     Jonas Håkansson     Andreas Johansson     Stefan Mårtensson

Erik Axelsson     Markus Bengtsson     Kristian Johansson     Andreas Strömberg

Johan Angvall     Kim Anderson

Peter Andersson, Tim Olsen,  Anders Thid

I SBK saknades spelare som: Kim Håkansson, Andreas Örjansson, Patrik Nilsson, Gustav Knutsson, Mike Österby, Håkan Gustavsson och Rasmus Larsson

Ränneslöv spelade 2-2 mot Leikin i en jämn kamp. RGIFs mål gjordes av Anders Nilsson efter hörna och av Andreas Thedeby på straff. Mittbacken Jens Strömberg va bäst i RGIF, också Stefan Rådlund som ersatte sjuke Henrik Olsson på topp var riktigt bra så länge han orkade. Knäred förlorade mot LFK B med 2-1, målet gjordes av Jonathan Pettersson. Tränare Klippfors var mycket nöjd med insatsen mot det starka motståndet. Framförallt var man väldigt bra försvarsmässigt, i första halvlek kom LFKarna ingenstans. Bäst betyg får innermittfätsparet Kalle Svensson och Markus Åkesson. Skottorp spelade 2-2 mot Västra Karup. SIFs mål gjordes av Mikael Andersson och Kenneth Einarsson, som satte en straff. I morgon möter LFK HBK U på Sannarp kl. 11:00 och GIF/VIF tar emot BKW vid samma tidpunkt på Hallaberg i Genevad.