VBoIS och HAIS, nederlagstippade

Jag ska börja med att skriva att Våxtorps BoIS och Hasslövs IS är de två föreningar jag känner till allra sämst av alla lag i kommunen. HAIS har länge ansetts vara det svagaste laget i Laholm då man under väldigt många år huserat på den undre halvan i div. sju. Att i år få spela div. sex fotboll och på så sätt möta om än lite tuffare, också nya lag blir säkert inspirerande för laget. Föreningen har fått en ny tränare med Mexikanskt ursprung, minns pinsamt nog inte hans namn, i denne man har man dessutom fått en duktig burväktare. Han kommer säkert att lyfta laget, vad som är lite oroande för föreningen är att det verkar vara en offensivt lagd tränare med kortpassningsspel längs marken i centrum. Inget fel i sig, de allra flesta anser väl att fotboll ska spelas just på detta vis. Men jag vet inte om tränaren känner till lagets förutsättningar, ska man lyckas gneta till sig poäng i den tuffare serien blir det nog till att försvara sig väl och slå om snabbt med kontringar som gäller.


Men jag har som sagt dålig koll på den blåsvarta föreningen och de kanske har förstärkt truppen. Det är dock inte enkelt att dra till sig nya spelare då man geografiskt ligger ganska illa placerat, med nära till både Båstad och Skottorp så kniper de föreningarna de allra flesta lirarna i närområdet. För just Skottorp är det ingen fördel att spela mot HAIS, då de i derbyt gör precis allt för att i varje fall få med sig en poäng. Detta derby brukar inte vara domarnas favoritmatch att döma direkt. HAIS har tappat den talangfulle Mikael Ahlm till KHFF, i gengäld har man fått tillbaka Kim Wester från SIF. 


VBoIS är ett något starkare lag, man har varit ett ganska stabilt div. sex lag nu i några år. Inför stundande säsong har man dock tappat sina två bästa spelare:


Johan Bengtsson, studier på annan ort, lagkaptenen och spelfördelaren är naturligtvis en tung förlust (se Plogens Laholmslag).


Emil Ohlsson, LTIK (se LTIK, fågel eller fisk)


Samt ordinarie högeryttern:


Henrik Olsson, LTIK (se ovan)


Dessutom ryktas ytterligare en ordinarie spelare i A-laget försvinna till Skottorps IF, Oskar Andersson, där är dock inget klart. RGIFs Chrisoffer Thune och Johan Nilsson ryktas varje år vara på ingång till föreningen, då de båda lirat innebandy i Våxtorps numera nedlagda innebandylag IBK Puma och därför känner flera spelare även i fotbollslaget. Kan man få de här båda spelarna skulle det naturligtvis vara väldigt bra för laget, framförallt då man under många säsonger haft problem på målvaktsposten, där kan kanske Thune bli lösningen.


Ny tränare i föreningen efter Leif Jansson är damlagets före detta tränare Ants Pärna. Han är en välkänd sportprofil i Halland då han under många år varit lagledare i HK Drott. Han har även tränat SBK, där gjorde han dock ingen succé och fick sluta efter redan en säsong. Succé kan man dock säga att han gjort med Våxtorps damlag. Pärna är precis som HAIS nya tränare en offensivt lagd tränare med passningsspelet i centrum. Även han kan dock räkna med att få anpassa sig till verkligheten och inrikta sig på försvar med kontringar. VBoIS är av tradition ett hårt arbetande lag som inte lägger fingrarna emellan i närkamperna, laget är ingen favoritmotståndare för mitt eget lag LTIK, vi har alltid svårt att få spelet att stämma mot det frenetiskt kämpande laget. Visar man sedvanlig glöd så kan laget säkert göra livet surt för många lag i serien då det finns ett antal arbetare kvar i laget. Men man får förmodligen rikta in sig på en placering på den nedre halvan i tabellen efter spelarförlusterna. Om man nu inte förstärker, tränare Pärna kanske har några ess i rockärmen att plocka fram, vad vet jag?


Ha det bäst! / P


Kommentarer
Postat av: Erik

Oskar Andersson har inte tränat med oss mig veterligen!

2008-01-10 @ 19:34:36
Postat av: Tjovve

Vad jag vet har Ibk Puma inget seniorlag! Är det så att Chrisoffer Thune och Johan Nilsson spelar i ett juniorlag?......

2008-01-10 @ 19:54:14
Postat av: supporter

stämmer Okar A stannar i Våxtorp.

2008-01-12 @ 13:07:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0