Nyförvärv/spelarförluster

Nijazi Behrami har valt KHFF istället för LFK en säsong till. Efter att jag såg en LFK-träning för ett tag sedan kan jag endast tycka att trotjänaren gör rätt. Nijazi har spelat flera säsonger i LFKs B-lag utan att riktigt ha fått chansen i A-laget. När nu LFK trillade ner i trean trodde jag att hans chanser till A-lagsspel skulle öka. I och med att LFK värvade innermittfältaren Dennis Nilsson och dessutom ser ut att få behålla Robert Nilsson så blir konkurrensen på innermittfältet i LFK minst lika skarp nästa säsong som denna, och det är just på innermittfältet Nijazi är bäst. Förutom Robert och Dennis finns också alternativ som Petter Gustavsson, Peter Joza och Christoffer Johansson att tillgå.

Nijazi blir KHFFs bästa nyförvärv så här långt, med största sannolikhet går han rakt in i laget bredvid Ola Jönsson på mitten. Nijazi är en spelare jag tidigt lade märke till i LFKs J-lag, tillskillnad från många andra spelare med liknande påbrå var Nijazi en defensiv spelare som spelade antingen mittback eller innermittfältare, dessutom var han ofta lagkapten. Laget var och är det viktiga för Nijazi, det hårda arbetet tillsammans med det fina passningsspelet fanns och finns fortfarande i främsta rummet. Det ska bli roligt att äntligen få se Nijazi spela A-lagsfotboll 

Att rapportera från LFKs träning i övrigt finns väl inte så där jättemycket. Man kanske bör få fatt på en mittback om nu Jacob Persson försvinner, annars får nog Patrik Philipsson själv spela. Spelet på träningen höll hyfsat tempo och ingen spelare föll ur ramen. Det känns som att man kommer att få ett hyfsat lag, men det blir nog svårt att ta steget upp till tvåan direkt. Dessutom tror jag att B-laget går ett tungt år till mötes, det kommer att bli väldigt ungt och även om Pidda kanske kommer att finnas med och stötta upp så lär det bli jobbigt.

RGIF har gjort klart med två stycken GIF/VIFare i Markus Kjellsson och Ulf Wernersson. Kjellsson är en duktig spelare som för ett par säsonger sedan var aktuell för en övergång till LFK. Den sista säsongen har det dock inte varit någon ordning på honom och GIF/VIF har sällan haft nytta av hans tjänster. Tränar han bara ordentligt så blir Kjellsson ett bra nyförvärv för RGIF i femman. Wernersson vill troligen bara hålla igång lite med träningar och spel i B-laget, men vill han så håller kroppen fortfarande för spel i femman, det visade Wernersson i GIF/VIF i femman säsongen som gick.

I övrigt i GIF/VIF noterar vi att Markus yngre bror Mattias tar tillfället i akt och spelar sista året han har möjlighet till juniorlagsfotboll i LFKs J-lag, han hoppas också på spel i B-laget, vilket det lär finnas goda möjligheter till. Mattias var på slutet en av två mittbackar i GIF/VIFs representationslag. I gengäld har GIF/VIF fått hem ytterligare en 15-åring i Simon Nilsson från HBK. Simon kommer att vara med och konkurrera om platserna i GIF/VIFs unga A-lag.

//P. 

Kommentarer
Postat av: ..

Plogen kommer du följa 24 timmarscupen i fotboll den 2 januari?



Spelschemat finns på IBKs hemsida

http://www.laholmsibk.com/

2008-12-30 @ 15:08:08
Postat av: Anonym

Va gör du kjelle???????????????????????Till Ränneslöv!!!!!!!!!

2008-12-30 @ 22:25:37
Postat av: Anonym

Enligt uppgift har han flyttat dit... Har förmodligen något med tjejen att göra dessutom.

2008-12-30 @ 23:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0