Resultat lördag

Tvåan:

LFK-Utsikten 1-2
Målskytt LFK: Petter Gustavsson (straff)

LFK lyckades inte ta fjärde raka segern och det var kanske inte oväntat. Då både laget bakom och framför också förlorade så har man fortfarande fast mark i sikte.

Fyran:

RGIF-Ullared 2-0
Målskyttar RGIF: Magnus Nilsson, Henrik Ohlsson

Giffen lyckades äntligen ta första segern. Laget har fungerat bättre efter uppehållet, trepoängaren betyder såklart mycket för fortsättningen, framförallt för motivationen, trots att laget i princip är klart för femman nästa år.

Femman:

GIF/VIF-Långås 2-2
Målskyttar GIF/VIF: Mikael Johansson, Johan Stråhle

En fin laginsats gjorde att GIF/VIF kunde knipa poäng från topplaget.

Sexan:

SIF-Örnia 1-2
Målskytt SIF: Pontus Johansson

SIF var det bättre laget men lyckades inte omsätta spelet i mål. ISÖ var tunga och utnyttjade sin storlek på fasta situationer och vann på det viset matchen. Starkt av Örnia att komma igen efter den pinsamma insatsen förra veckan.

AIK-KHFF 2-5
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg 2, Jonatan Jacobsson 2, Calle Bengtsson

Matchen var till en början jämn och AIK hade ledningen, efterhand kunde dock KHFF ta över och segern blev till slut klar.

LTIK-HIS 3-0
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Miridon Berisha (straff), Oscar Gustafsson

LTIK började matchen starkt och redan efter tio minuter hade man haft fem stycken klara målchanser, koncentrationen i avslutningsmomenten var svag och ibland var avsluten direkt usla. Så skulle det fortsätta, frilägen, ramträffar och närskott men bollen ville inte in. Spelet är dock emellanåt riktigt fyndigt och HIS har inte något att sätta emot och skapar inte en målchans värd namnet i den första halvleken. Fredrik Gustavsson är dock på väg igenom vid ett par tillfällen, han utgjorde ensam det enda hotet mot LTIK. Emil Olsson gör halvlekens enda mål då han från nära håll trycker dit bollen bakom Carlos Fragoso i HIS-kassen.

Andra halvlek är första 20 direkt svaga från LTIKs sida. Mycket långbollande, ren panik, ställningskrig, kämpa, slita och sparka, detta är HIS lika bra på som LTIK och matchen blir direkt usel att titta på. Fredrik Gustavsson stressar Jonas Nilsson vid ett tillfälle på en fifty-fifty boll och kan slå in bollen i mål bakom Jonna. Domaren valde dock att blåsa frispark till Jonna då han tyckte att han hade bollen, jag är mer tveksam, målet kunde nog ha godkänts och 1-1 där hade möjligtvis kunnat skänka HIS en strimma av hopp om poäng.

Nu blev det inte så, LTIK tog tag i spelet lite bättre och Emil Olsson slet fram en straff som Miridon Berisha säkert satte i mål. Strax efter fixar Fredrik Wersch en ny straff, Emil Olsson slog den dock inte bättre än att Fragoso kunde rädda. Oscar Gustafsson kunde en stund senare sätta spiken i kistan då han på egen hand gjorde 3-0 till LTIK. Det var en något rumphuggen LTIK-elva som ställdes på benen då hela fyra spelare av olika anledningar saknades sedan mötet med SIF. Dessutom var flera av de spelare som brukar vara tongivande i princip osynliga. Kul då att två unga spelare som Miridon och Oscar trädde fram och verkligen tog för sig, de var tillsammans bäst på plan.