Klar hemmaseger, KIK visade dock inte prov på samma fina spel som mot Örnia sist, samtidigt bjöd YBK inte på alls lika mycket.

PS. Får se i vilken mån jag hinner uppdatera under lördagen, först match med mitt LTIK under dagen och sedan mitt 25-årskalas på kvällen. Mycket att stå i således. Blir det ingen uppdatering under lördagen så kommer det naturligtvis en under söndagen. DS

Usel div 6 match??? Vems ord är det Plogen? Månne någon från Våxtorps BOIS, dom gjorde verkligen ingen bra div 6 match.

2008-08-30 @ 18:28:05
Postat av: Var det denna matchen du såg Hellsten?

Årets sista kvällsmatch kunde avnjutas i ett bedårande sensommarväder på en lite blöt och tung Wallevimatta.

Vi hälsade Våxtorps BOIS välkomna för att kunna ta revansch för den

lite snöpligt uteblivna vinsten i Våxtorp i våras där vi blev blåsta på ett regelrätt segermål.

Walldia har 2 raka segrar bakom sig och är i hyfsad form för tillfället, gästerna är i ännu högre grad ”i form” man har vunnit alla 3 matcherna efter sommaruppehållet.

Jonas Nilsson som skadade sig mot Andersberg är ännu inte helt kurant i foten men inte sämre än att han kunde ställa upp som målis när Johan Andersson hade förhinder.

Walldia börjar i högt tempo omgående och Jimmie Ivarsson sin vana trogen drar efter några minuter upp ett anfall på vänsterkanten och frestar målvakten i BOIS - Johannes Grönlund med ett pressat skott som Johannes har visst bekymmer med. Walldia sätter sin prägel direkt genom distinkt försvarsspel och snabba omställningar som pressar tillbaka BOIS.

Johnsson går riktigt i bräschen denna afton och visar direkt att här ska inte playmakern i BOIS Anders Gustafsson få någon chans att styra upp spelet för gästerna.

Var Gustafsson än vänder sig har han ett rytande Lejon i hasorna i form av Mange Johnsson.

De första 20 minuterna skapas inte så mycket målchanser utöver Jimmies chans i början, men inom loppet av 3 minuter skapar Walldia 2 heta chanser, först Jimmie som kommer i ett friläge och försöker lobba målvakten men bollen hamnar i nättaket och därefter Nderim som har ett rappt tillslag på bollen som tvingar Grönlund till en bra räddning.

I detta läget för Walldia matchen klart därför kom det lite överraskande att BOIS i det läget skapar en chans i form av en forward i närkamp med Johnsson, man hakar i varandra och boisaren faller med straff som följd – inte mycket att säga om. Straffen slås säkert i mål av Johan Bengtsson fram till en bortaledning med 1-0.

Men hemmapojkarna lät sig inte nedslås utan fortsätter att dominera matchbilden och spelar en fin anfallsfotboll med mycket kantspel vilket också ger chanser, Walldia får en frispark efter 27 min strax utanför straffområdet till vänster, medan BOIS ställer upp muren slår Ekrem frisparken i stolpen där var BOIS-försvaret helt borta och bara turen räddade dem från en kvittering, minuten senare är åter Nderim i blickfånget han får på två minuter 2 chanser först när Grönlund tappar bollen men Nderim får inte till avslutet, andra chansen är ett friläge på högerkanten som han skjuter lite svagt utanför. Nu vänta man bara på en kvittering, för BOIS skapade i stort sett ingenting, det närmaste var ett skott i burgaveln ur snäv vinkel.

Det brukar vara så att när man missar upplagda chanser, gör man konstiga mål i stället och det var så Walldia strax innan paus skulle kvittera. Derek tar hand om ett inkast långt ner på BOIS planhalva, han hittar Packis fötter inne i straffområdet till vänster, Packi vänder snyggt bort sin försvarare och kommer i stort sett fri, men bollen är inte vid fötterna längre utan i knähöjd och vad gör man - jo knäar till bollen vilket Packi till målvaktens överraskning gjorde och kvitteringen var ett faktum.

Bois började andra halvlek lite bättre, man kom i ett friläge direkt efter lite högt försvarsspel av Walldia men skjuter sett med Walldiaögon som tur var över.

Walldias försvar agerade verkligen ramstarkt matchen igenom och det var nog mycket därför BOIS inte skapade mer och matchens gigant bredvid Johnsson var Robban Andersson och Robban steg fram i plan och stod för en mycket snygg framspelning till Jimmie som ryckte loss och denna gång avslutade han i stolpen.

Peter Hallgren var tillbaka i Walldiatröjan efter militära uppdrag i Afghanistan, han frågade i förbifarten vad han skulle göra för att komma med i referatet, han fick till svar - ”något spektakulärt” tyvärr fick inte Halle till något speciellt i denna match han har väl inte haft så många möjligheter att lira boll i öknen, men det kommer säkert något spektakulärt från Hallgren om han kan vara med i fortsättningen.

BOIS hade inga linjer i sitt spel utan spelade mest på chans när mittfältet var förlorat. En sådan chansboll letade sig fram till Tony Persson som kom fri i vänsterposition men här får Jonte gå ut och visa sin klass, han gör sig ”stor” och skär av vinkeln för Persson som får se avslutet bli ett enkelt byte för Nilsson. Det var BOIS sista chans i matchen. Spelet var nu ganska tufft och spelarna synade titt som tätt varandras dubbar.

Med en kvart kvar kommer Walldias välförtjänta ledningsmål, och det är åter ett lite ”konstigt” mål- Arlind slår en hörna som efter ett tveksamt ingripande av Grönlund i BOIS kassen far ut till Jimmie Ivarsson som för ovanlighetens skull inte får ren träff utan det blir ett ”håseskott” i ribban från nära håll, bollen studsar ut till nyss inkomne Kenan Ramadani, Kenan kan sätta pannan till och göra som det skulle visa sig segermålet för hemmalaget.

Sista kvarten har Walldia full koll på händelserna och har ytterliggare två bra chanser, Jimmie än en gång med ett hårt skott på mål (han missar nästan aldrig mål i sina avslut), i matchens slutskede blir Derek helt ren efter att BOIS chansar extra mycket framåt, men Derek hinner väl tänka för mycket i sin rusch från mittplan och avslutar svagt mitt på målvakten.

Sammanfattning:

En synnerligen rättvis seger för BK Walldia, borde varit bra mycket större siffermässigt, bäst i Walldia fyrbackslinjen med Johnsson och Robban i spetsen, unge herr Andersson gjorde nog inte ett enda misstag. Sen kan jag inte låta bli att berömma Jimmie och Nderim på kanterna, i dom har vi ett riktigt bra offensivt vapen.

Min

25 0-1 Johan Bengtsson straff

39 1-1 Patrik Åkesson ass. Derek Nilsson

75 2-1 Kenan Ramadani ass. Jimmie Ivarsson

Domare: Josef Vasilcin Laholm, han hade en stundtals tuff uppgift i andra halvlek

Med mycket tuffa närkamper, men klarade väl i stort sett uppgiften bra.

Publik: Ca 50

2008-08-31 @ 07:21:58
Postat av: Plogen

Det var Daniel Hellsten och Håkan Karlsson som såg matchen. Båda är opartiska och är väl dessutom gladare åt en BKW-vinst då båda är LTIKare (nåja, Hellsten spelar ju för RGIF).

Matchen vanns rättvist av Walldia, men det var inte mycket att titta på tydligen, framförallt var passningskvaliten under all kritik från bägge lagen.

Jag litar ju på Hawk och Hellsten och förstår inte vad de skulle kunna ha för anledning att fara med osanning. Men att man kan se samma match och ha olika åsikter om densamma har ju hänt förr.

Bra att ni, Pelle och Packi skriver här om ni har en annan åsikt än den som jag förmedlar. Det är lite det som är meningen. Ha det!